Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blir nektet å ha gravid-merking

Swedish Match Norge ønsket å ha advarsel for gravide på sine snusbokser, men fikk nei fra Helsedirektoratet, skriver NRK.

SNUS: Swedish Match Norge ønsket å ha advarsel for gravide på sine snusbokser, men fikk nei fra Helsedirektoratet, skriver NRK. Foto: NTB Scanpix
SNUS: Swedish Match Norge ønsket å ha advarsel for gravide på sine snusbokser, men fikk nei fra Helsedirektoratet, skriver NRK. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I Helsedirektoratets svar på forespørselen kommer det fram at avslaget til dels skyldes merkevareforskriften om at alle snusbokser skal utformes likt.

– Det syns vi er veldig rart. Vi skjønner jo at de ønsker å ha standardiserte bokser, men det burde ikke stoppe dem fra å ha sunn fornuft på boksen, sier kommunikasjonsdirektør Nils Erlimo i Swedish Match Norge AS til kanalen.

– Det vil komme nye helseadvarsler i tekst og omfang når det nye tobakksdirektivet trer i kraft i Norge, skriver avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Jakob Linhave i en e-post til NRK.

Avdelingsdirektøren oppgir til kanalen at han håper direktivet vil tre i kraft rundt årsskiftet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!