NOK MAT: Politiet har stoppet lastebiler med mat på vei inn til flyplassen, men en representant for det provisoriske sykehuset på flyplassen sier de har nok av mat. REUTERS/Chaiwat Subprasom (THAILAND)
NOK MAT: Politiet har stoppet lastebiler med mat på vei inn til flyplassen, men en representant for det provisoriske sykehuset på flyplassen sier de har nok av mat. REUTERS/Chaiwat Subprasom (THAILAND)Vis mer

Blir nektet mat

Politiet stopper mattilførselen til demonstrantene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/BANGKOK (Dagbladet.no): Lørdag ved middagstider lokal tid stoppet politiet lastebiler med mattilførsel til demonstrantene som oppholder seg på Bangkok internasjonale flyplass, Suvarnabhumi, opplyser Dagbladet.nos reporter i Thailand, Harald Henschien.

Det er svært mange barn blant demonstrantene.

En av de ansvarlige for det provisoriske sykehuset på flyplassen er fortsatt positiv:

- Vi har fortsatt store rasjoner med nudelsupper og andre enkle matvarer. Vann har vi også rikelig med, opplyser han.

Det rapporteres at demonstrantene fortsatt er fredelige, men nyhetsbyrået AP meldte tidlig i morges at demonstranter har kidnappet en politimann.

Politiet jobber videre med å få i gang forhandlinger med demonstrantene. Det er anslått at det er i underkant av 10000 demonstranter på denne flyplassen.

Den samme representanten uttrykker sin glede over støtten de får fra befolkningen.

- Givergleden er enorm. Vi har fått så mye mat at vi faktisk må avvise noe, sier han.

Samtidig oppfordrer lederne via tv-kanaler og internett at de ønsker flere folk til å delta i demonstrasjonen.

I følge Dagbladet.nos reporter kan det by på vanskeligheter ettersom politiet sperrer inngangene. Det kan virke som det er mulig å komme inn fortsatt, men altså uten matvarer.