TRAKK FORSLAGET: Justisminister Knut Storberget må forklare seg for Stortinget om hvordan departementet kunne legge ut en pressemelding om at de ville endre uniformsreglementet i politiet, for så å måtte trekke det tilbake kort tid etterpå. Foto: Erlend Aas/Scanpix
TRAKK FORSLAGET: Justisminister Knut Storberget må forklare seg for Stortinget om hvordan departementet kunne legge ut en pressemelding om at de ville endre uniformsreglementet i politiet, for så å måtte trekke det tilbake kort tid etterpå. Foto: Erlend Aas/ScanpixVis mer

- Blir neppe høring

Kontrollkomitéens leder Lodve Solholm får hijab-svar fra Storberget i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Justisdepartementet bekrefter over Dagbladet.no at Knut Storberget vil oversende sitt svar om behandlingen av hijab-saken til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i løpet av dagen.

Vet ikke når svaret kommer
Komitéen ledes av Frp-representant Lodve Solholm som sier det neppe blir noen høring mot Storberget.

- Det skal være meget merkelig i svaret for at vi skal gå videre med dette. Saken er nå såpass gammel. Men vi skal ikke forskuttere avgjørelsen, først skal vi jo se hva Storberget svarer, sier Solholm til Dagbladet.no.

Behandlingen av Storbergets svar står ikke på dagsorden for komitéen siden de ikke vet når de får brevet.

- Når vi har fått svaret vil vi samles for å i hvert fall avgjøre hvordan vi skal behandle den videre og hva vi skal svare statsråden, sier Solholm.

Hvem la ut pressemeldingen?
Justisminister Knut Storberget var i går på jobb for første gang etter å ha vært sykmeldt i fire uker. Svar på brevet fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité er en av sakene han nå får ryddet opp i straks.

- Vi skal svare på spørsmålene fra komitéen og vi skal få det raskt unna. Jeg mener det er grunnlag for å ta kritikk for saksbehandlingen i hijab-saken, sa Storberget i går.

Carl I. Hagen (Frp) og Per Kristian Foss (H) tok initiativet til å be om svar fra Storberget. I brevet fra kontroll- og konstitusjonskomitéen krevde de blant annet svar på hvorfor Storberget ikke umiddelbart trakk tilbake pressemeldingen som ble lagt ut på departementets hjemmesider 4. februar,der departementet åpner for bruk av hijab i politiet.

Storberget meddelte på en pressekonferanse 20. februar at regjeringen likevel ikke ønsker å åpne opp for bruk av hijab i politiet. Stortingsrepresentantene vil også vite om det var noen i politisk ledelse eller en byråkrat som la ut den mye omtalte pressemeldingen.

OSLO 20081219:
Lodve Solholm ble fredag utnevnt til ny fylkesmann i Møre og Romsdal.
Portrett med Regjeringsbygget i bakgrunnen.
Foto: Berit Roald / SCANPIX
OSLO 20081219: Lodve Solholm ble fredag utnevnt til ny fylkesmann i Møre og Romsdal. Portrett med Regjeringsbygget i bakgrunnen. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer