coronapass:

Blir neppe klart tirsdag

Fredag åpnet regjeringen for at kommuner kan innføre bruk av coronapass. Tromsø vil innføre det allerede på tirsdag, men FHI tviler på at det lar seg gjøre.

TVILER: Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet tror ikke coronapasset blir klart til tirsdag .Foto: Tor Erik Schrder / NTB
TVILER: Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet tror ikke coronapasset blir klart til tirsdag .Foto: Tor Erik Schrder / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter at regjeringen har åpnet for at kommunene kan innføre bruk av coronapass, ønsker Tromsø å ta i bruk løsningen tirsdag. Det er for raskt, tror FHI.

Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) sier til TV 2 at det haster for kommunen å få innført coronapasset – og at de er klare på kort varsel.

Kommunen har den siste tiden hatt et høyt smittetrykk, og Wilhelmsen tror et coronapass vil gjøre at flere vaksinerer seg. Han mener også at næringslivet trenger en annen løsning enn restriksjoner og begrensninger.

Fredag estimerte statsminister Jonas Ghar Støre at coronapasset allerede skulle bli klart i løpet av helga.

Men løsningen med å ta i bruk coronapassene er ikke på plass, og det blir neppe klart før tirsdag – som er dagen Tromsø kommune har pekt seg ut.

Tviler

FHI-overlege Preben Aavitsland peker på at det er flere avgjørelser som først må på plass.

- Regjeringen må fastsette en forskrift på dette, og så må vi jobbe for å få på plass de tekniske løsningene. Og så må arrangørene legge til rette for å kunne ta det i bruk, sier Aavitsland til TV 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer