- Blir noen lettelser

Helseminister Ingvild kjerkol bekrefter overfor Dagbladet at det kommer til å bli presentert lettelser på coronapressekonferansen i morgen.

LETTELSER: Helseminister Ingvild Kjerkol sier til Dagbladet at det kommer til å bli presentert lettelser i coronatiltakene på torsdagens pressekonferanse 13. januar. Video: Linn-Christin Marthinussen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Helseminister Ingvild Kjerkol sier til Dagbladet at det kommer til å bli presentert lettelser i coronatiltakene på morgendagens pressekonferanse.

- Det blir justeringer og det blir noen lettelser, uten at regjeringen er ferdig med sitt arbeid, sier hun.

Hun forteller at regjeringen nå vet mye mer om omikron-varianten enn man gjorde for fire uker siden.

- Gode nyheter

- Det har kommet gode nyheter om at omikron-varianten gir mindre alvorlig sykdom, sier Kjerkol.

Hun trekker blant annet fram at innleggelsestallene har holdt seg stabile, selv om smittetallene har økt kraftig.

- Vi vil måtte ha noen tiltak i fortsettelsen også, men vi gjør noen justeringer, sier Kjerkol.

Svarer ikke om skjenkestopp

Hun ønsker ikke å svare på spørsmål om skjenkestoppen blir opphevet, men hun svarer at det fortsatt vil være nødvendig med tiltak for å begrense smittespredningen.

Statsminister Jonas Gahr Støre, finansminister Trygve Slagsvold Vedum og en rekke andre ministre har kalt inn til pressekonferanse torsdag klokka 19. Det er fire uker etter at regjeringen strammet inn med bakgrunn i usikkerheten rundt omikron-varianten.

- Det blir ofte mye diskusjon om enkelttiltak, som blant annet skjenkestoppen, men det er den samlede pakken med tiltak som begrenser smittespredning, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer