- Blir oppmuntret av framgangen i «Maddie»-søket

Leteaksjonen har blitt forlenget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søket etter den savnede Madeleine McCann går nå inn i sin femte dag på feriestedet Praia da Luz ved Algarvekysten. Britiske og portugisiske etterforskere finkjemmer et større område på jakt etter spor av jenta, bare noen hundre meter fra stedet hun ble sist ble sett.

Letemannskaper og likhunder har gått gjennom den vanskelige og ulendte vegetasjonen, i tillegg til at det er blitt brukt bakkepenetrerende radar for å se etter uregelmessigheter under jordoverflaten. Politiet har også åpnet kumlokk og senket kameraer ned i rørsystemene.

Det er så langt ikke meldt om funn som kan knyttes til forsvinningssaken. Søket skulle egentlig avsluttes i dag, men har blitt forlenget, ifølge Sky News. Madeleines foreldre, Kate og Gerry McCann, er ikke på stedet, men i kontinuerlig dialog med etterforskerne.

- Vi blir holdt oppdatert på det pågående arbeidet i Portugal, og vi blir oppmuntret av framgangen, skriver paret i en oppdatering på Facebook.

- Til de som spør om hvorfor Gerry og Kate ikke er i Portugal, er det fordi de ble bedt om å ikke dra, heter det videre.

Lå og sov Britiske Scotland Yard og det portugisiske politiet har vært tilbakeholdne med opplysninger, og det er ikke kjent hvorfor de valgte å søke i akkurat dette området - fem minutters gange fra feriekomplekset Ocean Club. Det var her McCann-paret bodde da hun forsvant i 2007, tre år gammel.

Madeleine lå og sov i ferieleiligheten med sine yngre søsken, mens foreldrene Kate og Gerry McCann satt 50 meter unna på en tapasrestaurant med det øvrige reisefølget.

Rundt klokka 22.00 oppdaget mor Kate at Madeleine var borte. Siden har det ikke vært noen bekreftede spor eller vitneobservasjoner av jenta, til tross for en massiv og verdensomspennende medieoppmerksomhet i saken.

Foreldrene fikk i en periode status som mistenkt i saken, men ble sjekket ut da den ble henlagt i 2008.

Etterlyst Kate og Gerry McCann fikk gjenopptatt etterforskningen i 2011, og i mars i år etterlyste britisk politi en mann med mørkt hår som knyttes til innbrudd hos 12 britiske familier som var på ferie på Algarvekysten. Innbruddene skal ha skjedd i perioden 2004 til 2010.

Mannen skal ha forsøkt å begå overgrep mot fem jenter i alderen sju til ti år i forbindelse noen av innbruddene. Disse hendelsene skal ha skjedd fra 2004 til 2006. Det skal ikke ha blitt stjålet noe i noen av de 12 sakene.

POLITISAMARBEID: Etterforskere fra Scotland Yard deltar i søket i Portugal. Foto: Reuters / Carlos Vidigal / NTB Scanpix
POLITISAMARBEID: Etterforskere fra Scotland Yard deltar i søket i Portugal. Foto: Reuters / Carlos Vidigal / NTB Scanpix Vis mer