Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Blir opprørt når jeg hører slikt fra Krf-ere

Synspunktet opprører Inger Lise Hansen, men KrF vil ikke gjøre noe overfor KrFU-fylkesleder som vil nekte voldtatte kvinner abort.

OPPRØRT:  Tidligere KrF-politiker Inger Lise Hansen er nå ute av politikken, men følger likevel ordskiftet fra sidelinja. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
OPPRØRT: Tidligere KrF-politiker Inger Lise Hansen er nå ute av politikken, men følger likevel ordskiftet fra sidelinja. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fylkesleder i ungdomspartiet til KrF i Hordaland, Emil André Erstad, har vært med i en opphetet diskusjon på Twitter om abort, ifølge Bergensavisen. Her går det fram at Erstad er mot abort, også ved incest og voldtekt.

- Jeg har sett uttalelsene, ja, sier tidligere KrF-er Inger Lise Hansen til Dagbladet, og fortsetter:

- Jeg blir veldig opprørt når jeg leser den type uttalelser fra Krf-ere. Jeg tror ikke det er så veldig representativt. Kanskje det er derfor at saken nå blir slått så stort opp og, sier Hansen.

Ingen reprimande - Det er ikke Kristelig Folkepartis politikk å nekte abort til kvinner som har vært utsatt for voldtekt, sier Line Henriette Hjemdal, parlamentarisk nestleder i KrF.

- Kristelig Folkeparti har et brennende engasjement for det ufødte liv, men kvinner kan komme i en situasjon der de må ivaretas og ta dette valget selv. Ved seksuelle overgrep bør kvinner kunne velge, sammen med sin lege, sier hun.

- Hva vil dere gjøre overfor Erstad?

- Vi vil ikke foreta oss noe i forhold til fylkeslederen i Hordaland KrfU. Vi fører ikke en politikk der reprimande er en arbeidsform, sier Hjemdal til Dagbladet.

- Klønete Erstad har vært i en Twitter-diskusjon hvor han bekrefter at han er mot abort, uansett om det handler om voldtekt eller incest. Når han blir kontaktet av Bergensavisens nettutgave i dag, opprettholder han sitt standpunkt.

- Jeg har ikke forandret mening i forhold til hva jeg skrev på Twitter. Jeg ser at jeg formulerte meg litt klønete. Jeg skulle svart på Rotevatns argumenter angående incest og voldtekt, sier Erstad og fortsetter:

- Det jeg mener er at der er mer ekstremt å være for fri abort enn mot. Slik det er i dag blir mange presset til å ta abort. Det mener jeg er feil. Jeg vet om tilfeller der leger har skissert abort som det eneste alternativet, hevder Erstad.

Bergensavisens journalist spør Erstad om det er feil å ta abort, selv etter voldtekt og incest.

- Min personlige mening er at det fortsatt er et liv og det bør vi i det lengste kjempe for å beholde. Jeg mener at samfunnet skal legge tilrette slik at abort ikke trenger å være et alternativ - både økonomisk og utdanningsmessig. Det bør også legges bedre tilrette for adopsjon, sier Erstad.

INGEN REPRIMANDE: Parlamentarisk nestleder Line Henriette Holten Hjemdal har ingen planer om å stramme opp fylkeslederen i ungdomspartiet til KrF i Hordaland, Emil André Erstad. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
INGEN REPRIMANDE: Parlamentarisk nestleder Line Henriette Holten Hjemdal har ingen planer om å stramme opp fylkeslederen i ungdomspartiet til KrF i Hordaland, Emil André Erstad. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX . Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!