Blir politianmeldt for svart lønn

Timeglasset renner for Sveriges kulturminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I morgen skal Sveriges nye statsminister Fredrik Reinfeldt gjøre et nytt forsøk på å komme i gang med politikk. De ni første dagene har han hatt nok med å svare for nye statsråders økonomiske rot.

Spørsmålet er om han har med seg kulturminister Cecilia Stego Chilö når han legger fram statsbudsjettet på den 10. dagen.

Trykket for å få kulturministeren til å trekke seg økte i kveld etter at Transportarbeiderforbundet har bestemt seg for å politianmelde kulturministeren for å bruke svart arbeidskraft.

Det var den nye kulturministeren som satte i gang statsministerens regjeringsmareritt. Allerede noen timer etter han hun var utnevnt, svarte Stegö Chilò på direkte spørsmål at hun ikke visste at hun hadde det politiske ansvaret for svensk idrett.

Gledet seg til lisenssak

Hun visste godt at hun skulle bli ansvarlig statsråd for statskringkastingen, men hadde dårlige forklaringer på hvorfor hun ikke hadde betalt lovbestemt lisens på 16 år.

Hun avsluttet den runden med å unnskylde seg og forklare at hun egentlig ikke visste hva som hadde skjedd - bortsett fra at hun hadde bodd mange år i utlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer