Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Blir president Dilma felt, tar «butleren fra en skrekkfilm» over

Det politiske dramaet i Brasil kan ende med riksrett for president Dilma Rouseff.

 POLITISK DRAMA:  I det politiske dramaet som utspiller seg i Brasil, har president Dilma Rousseff (t.v.) hovedrollen. Hovedmotstanderen er hennes egen visepresident, Michel Temer, mannen som tar over presidentboligen hvis Rousseff stilles for riksrett. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
POLITISK DRAMA: I det politiske dramaet som utspiller seg i Brasil, har president Dilma Rousseff (t.v.) hovedrollen. Hovedmotstanderen er hennes egen visepresident, Michel Temer, mannen som tar over presidentboligen hvis Rousseff stilles for riksrett. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Økonomisk nedgang og inflasjon, en zikaepidemi og korrupsjonsskandale etter korrupsjonsskandale. Det er bakteppet for den storpolitiske krisa som herjer i Brasil akkurat nå.

I hovedrollen finner man den upopulære presidenten Dilma Rousseff, og prosessen for å stille henne for riksrett, etter at hun angivelig skal ha tatt penger fra statsbankene for å tette hull i statsbudsjettet.

Bak teppet lurer visepresident Michel Temer og hans parti PMDB, som inntil nylig var en del av Brasils koalisjonsregjering.

Ga ut diktbok

Blir Rousseff vippet ut av presidentstolen, tar han hennes plass. Visepresidenten blir av sine politiske motstandere sammenlignet med en «butler i en skrekkfilm», som følge av sin stilige garderobe og kryptiske væremåte.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?