Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Blir redd for å gå ut

Folk i Sandefjord skremt av voldtektsalarm i byen.

FORHÅNDSREGLER: Sandefjordkvinnene Cecilie Andreassen (27) (til venstre) og Marthe Håkonsen (20) er skremte av voldtektsanmeldelsen, men sier samtidig at de tar sine forholdsdsregler når de går hjem fra byen. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto / Dagbladet
FORHÅNDSREGLER: Sandefjordkvinnene Cecilie Andreassen (27) (til venstre) og Marthe Håkonsen (20) er skremte av voldtektsanmeldelsen, men sier samtidig at de tar sine forholdsdsregler når de går hjem fra byen. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDEFJORD (Dagbladet): Reaksjonene er sjokk og vantro hos unge kvinner fra Sandefjord etter å ha fått nyheten om at ei 17 år gammel jente meldte at hun ble trukket inn i en bil av to menn og voldtatt i bilen mens de kjørte rundt i byen i går kveld.

- Det er skremmende å vite at hun har blitt kjørt rundt i en bil og voldtatt uten at noen legger merke til det, sier Anja Ronander (28) til Dagbladet.

Sammen med Fanny Johannessen (23) gir kvinnene et godt bilde på den angsten som raskt bygger seg opp når de får slike nyheter.

Blir dere redde for å gå i byen når det skjer slike saker her?

- Ja, jeg blir redd for å gå ut. Og det er det første jeg tenkte på, for jeg går hjem fra jobb. At noen kan bli dratt inn i en bil og ingen merker dette, forklarer Anja.

Full etterforskning Politiet etterforsker saken for fullt og håper å få bedre oversikt over hva som skjedde. Politiet håper å få snakke med fornærmede i løpet av dagen i dag. Jenta har beskrevet de to mennene i bilen som mørkhudede og i begynnelsen av 20-åra.

De skal ha pratet et utenlandsk språk, men det er ikke kjent hvilket. Bilen de kjørte beskrives som en mørk personbil med sotede bakruter.

Hun og Fanny forteller at de er godt kjent i det område der den 17 år gamle jenta har fortalt at hun ble bortført fra; Sandarveien ved jernbanen i byen.

- Det er jo ingen gate folk går i med mindre de bor der, sier Fanny.

- Det er helt klart urovekkende at slikt går an, sier Anja.

- Skremmende Cecilie Andreassen (27) og Marthe Håkonsen (20) legger ikke skjul på at nyhetene sender sjokkbølger gjennom dem.

- Jeg er ikke redd for å innrømme at jeg blir redd for å gå ut når jeg hører om slikt, sier Cecilie.

REDDE: Anja Ronander (28) (til venstre) og Fanny Johannessen (23) legger ikke skjul på at de nå er redde for å gå hjem fra byen. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto / Dagbladet
REDDE: Anja Ronander (28) (til venstre) og Fanny Johannessen (23) legger ikke skjul på at de nå er redde for å gå hjem fra byen. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto / Dagbladet Vis mer

Kvinnene er også opptatt av at slikt kan skje i en relativt liten by som Sandefjord, og synes det er skremmende.

Den fornærmede 17 år gamle Jenta kom seg hjem selv etter å ha blitt sluppet ut av bilen samme sted som hun ble dratt inn. Hun ble senere fraktet til legevakta som varslet politiet i 22.45-tida i går.

- Vi har hatt en prat med henne, men håper å få snakke mer grundig med henne i løpet av dagen i dag. Vi ønsker å få bedre oversikt over hva som har skjedd og håper å få ytterligere detaljer om blant annet gjerningsmennene og bilen, sier leder Kjell Johan Abrahamsen i Kriminalseksjonen i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Ønsker tips Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha sett bilen i området mellom klokka 17.00 og 19.30 i går kveld, eller som har annen informasjon.

Politiet kan kontaktes på telefon  02800.

Sandarveien ligger langs jernbanestasjonen i Sandefjord og veien går parallelt med perrongen, men på andre siden. Det er busker, en grusplass med plass til biler i mellom jernbaneskinnene og Sandarveien. Gaten er opplyst.

Politiet har gjort tekniske undersøkelser på stedet.

Abrahamsen sier politiet vurderer informasjonstiltak opp mot ungdommer og skoler i nærområdet, men avventer til de har bedre oversikt over saken.

- BORTFØRT HER: Ifølge politiet har jenta forklart at hun ble dratt inn i en bil av ukjente gjerningsmenn her i Sandarveien i Sandefjord i går kveld. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto / Dagbladet
- BORTFØRT HER: Ifølge politiet har jenta forklart at hun ble dratt inn i en bil av ukjente gjerningsmenn her i Sandarveien i Sandefjord i går kveld. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto / Dagbladet Vis mer