Ni barn til sykehus:

- Blir redd og sint

Ni barn ble innlagt på sykehus etter å ha kommet i kontakt med en tønne fylt med salpetersyre inne på et industriområde på Stathelle mandag.

PÅ SYKEHUS: Jakob Meløy Sørensen (10) måtte til obervasjon på sykehus, etter at han og noen andre elever klarte å åpne en tønne med det som skal være saltpetersyre mandag. Foto: Privat
PÅ SYKEHUS: Jakob Meløy Sørensen (10) måtte til obervasjon på sykehus, etter at han og noen andre elever klarte å åpne en tønne med det som skal være saltpetersyre mandag. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Man blir redd og sint. Det går veldig mange tanker gjennom hodet, og man tenker jo det verste, sier Rune Sørensen, som er far til en av guttene, til Dagbladet.

Sønnen Jakob Meløy Sørensens (10) skoleklasse var på utflukt i nærområdet på Stathelle i Vestfold og Telemark mandag, da han og noen andre elever snek seg unna resten av gruppa, forteller faren, som først uttalte seg til TA.

- Det ene bygget i nærheten hadde en trapp hvor man kunne klatre opp. Ingen dør eller lås eller noen ting. Der fant de et kjempestort lokk, som de bare kunne skyve vekk toppen av og se rett ned, sier Sørensen.

I beholderen elevene klarte å få åpnet, var det lagret et stoff som framstår som salpetersyre.

Også avisa Varden har omtalt saken.

Avdamping

Operasjonsleder Espen Reite i Sør-Øst politidistrikt sier TA at politiet fikk melding om hendelsen rett før klokka 15.

- De barna har tatt seg inn på et område som var gjerdet inn og der har de åpnet en beholder som inneholder salpetersyre.

Reite sier videre at politiet ikke har opplysninger om at barna ble fysisk eksponert for stoffet, men at de kan ha blitt eksponert for avdamping.

- På bakgrunn av dette har vi opprettet en undersøkelsessak for å få klarhet i hva som egentlig har skjedd og hvor tilgjengelig dette stoffet var, sier Reite til avisa.

De fleste sendt hjem

Rektor ved Stathelle barneskole, Gro Lien, forteller til Dagbladet at det raskt kom en lærer til og fikk satt på lokket.

- Vi fikk også vasket hendene til elevene og kontaktet politi og legevakt, sier Lien.

Ifølge rektoren var det 9 elever involvert i hendelsen – 7 gutter og to jenter, alle tilhørende femte trinn ved skolen.

- De fleste er nå sendt hjem fra sykehus med beskjed om å ta det med ro det neste døgnet, sier Lien, og forteller at sju av de ni er sendt hjem kveld.

- Hva tenker du om det som skjedde?

- Det er fryktelig kjedelig at vi på en vanlig turdag, der vi skulle ha det hyggelig vårsola, endte med en episode som er såpass alvorlig, der både legevakt og politi måtte bli innkalt, svarer Lien.

- Dette er veldig kjedelig, og nå håper vi at det går bra med alle og at ingen er alvorlig skadd, tilføyer hun.

Mener saken må anmeldes

Skolen har vært i kontakt med pårørende til alle elevene som ble skadd, og har sendt ut en fellesmelding til alle foreldre på trinnet der de informerte om hva som hadde skjedd.

- Vi vil sende en ny oppdateringsmelding til alle i morgen, sier rektoren.

- Vurderer dere å anmelde saken?

- Nå har vi allerede vært kontakt med politiet, som har vært der og sett, og vi vil snakke mer med dem i morgen. Det er ikke greit at dette er der så lett tilgjengelig, sier Lien.

Rune Sørensen mener hendelsen må politianmeldes.

- Jeg mener det er en så alvorlig ting, at det må anmeldes.

- Det ser jo ut som det har gått veldig bra med alle sammen. Det er jo egentlig bare utrolig flaks. De er 10-11 år og kunne trodd at dette var vann. Det ser ut som vann, og de kunne ha både drukket og kastet det på hverandre, sier Sørensen.

Sønnen Jakob er en av dem som ble sendt hjem fra sykehuset mandag kveld.

- Han har fått beskjed om at han må være våken fram til 01 i natt, og så må han holde seg i ro fram til klokka 13 i morgen, sier Sørensen.

Dagbladet har vært i kontakt med firmaet på den aktuelle adressen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer