Blir Rødseth frikjent i ettermiddag?

Ingen barnemishandlingssak har vakt så mye oppsikt i Norge som den såkalte Rødseth-saken. Klokka 15.30 i ettermiddag får du vite om Sveinung Rødseth blir frikjent for å ha mishandlet sin datter slik at hun døde, eller om dommen opprettholdes helt eller delvis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ildsjel jubler

Wenche Foss: - En lettelsens dag

Aure nekter å kommentere

Så døden i øynene

Rødseth frifunnet

Uansett hva som skjer, vil ikke Rødseth bli ytterligere straffet. Aktor Jan Hoel har nedlagt påstand om 60 dagers fengsel. Men siden Rødseth allerede har sonet ett år og ni måneder, vil han uansett slippe å gå i fengsel igjen.

Forsvarer Harald Stabell har på sin side nedlagt påstand om full frifinnelse. Han har bred støtte for at Rødseth er uskyldig. En rekke prominente personer, blant dem skuespillerinnen Wenche Foss og justisminister Aud-Inger Aure (riktignok før hun ble statsråd), har engasjert seg på Rødseths side.

Sterke vitnemål

Det som har gjort sterkest inntrykk på tilhørerne i Frostating lagmannsrett i Ålesund i ukene som har gått, er trolig vitnemålene fra folk som kjenner Rødseth godt. Ingen beskriver ham som noen potensiell mishandler. Tvert i mot sitter man igjen med inntrykket av en kjærlig familiefar som var svært glad i sin datter.

- Hadde jeg trodd at det han ble dømt for i 1982 var riktig, ville jeg ikke ha fortsatt ekteskapet og fått to nye barn med ham, sa hans tidligere kone May Britt Rødseth i sitt vitneprov sist onsdag.

Sakkyndig sprik

Flere medisinsk sakkyndige har vitnet i saken. De faglige vitnemålene har vært sprikende. Mens forsvarets vitner har lagt vekt på mulighetene for at Rødseths fem måneder gamle datter kan ha omkommet av andre årsaker enn mishandling fra farens side, er aktoratets sterkeste kort forklaringen som Rødseth selv ga etter dødsfallet. Disse forklaringene ble avgitt under press, hevder forsvaret. Rødseth har aldri erkjent straffskyld.Om du går inn på Dagbladet :på nettet ved 15.30-tida i dag, vil du får vite hvordan saken til slutt endte.

AVGJØRES I DAG: Sveinung Rødseth og hans forsvarer Harald Stabell (bak) får vite om de har lykkes klokka 15.30 i dag.