Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blir Sivs høyre hånd

Frp bygger ut rådgiverkorpset.

 STABSSJEF:  Frps mektige bakmann Geir Almåsvold Mo blir stabssjef for Siv Jensen. Foto NORDAHL/ALEKSANDER Dagbladet
STABSSJEF: Frps mektige bakmann Geir Almåsvold Mo blir stabssjef for Siv Jensen. Foto NORDAHL/ALEKSANDER Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| I dag ble partiets mektige generalsekretær gjennom 15 år og sekretariatsleder på Stortinget, Geir Almåsvold Mo, utnevnt til stabssjef for partileder Siv Jensen.

- Jeg ser med stor lettelse på de grepene vi har tatt. Det vil frigjøre mer tid både for Geir og meg til å tenke strategi, sier Jensen til Dagbladet.

Strategisk valg
Hun mener evnen til å tenke langsiktig strategi er en av Mos sterkeste sider.

- Dette er noe vi har diskutert lenge med utgangspunkt i at vi er et parti som har opplevd en kraftig vekst i mange år. Dette er en endring som er ønsket av alle berørte parter, sier Jensen.

- Er det sånn at du ba Mo om å skifte jobb?

- Dette er ønsket av alle parter. Det er jo sånn at nå noen har jobbet veldig lenge i en jobb, så kan de bli lei det. Endringene gjør at også Geir får videreutvikle seg, sier Jensen.

Mo har gjennom mange år vært en av de mest betrodde medarbeiderne til både Carl I. Hagen og Siv Jensen. Han

-  Det ligger i dette at vi bygger ut et større apparat rundt Siv. Jeg blir stabssjefen hennes. Det betyr at jeg nå bare skal konsentrere meg om politikk, og ikke alt det administrative, sier Mo til Dagbladet.

Mye å gjøre
Samtidig ble Erland Vestli, som til nå har vært administrasjonssjef i partiet, ny generalsekretær. Per Kristian Solbak, som har vært rådgiver for nestleder Per Sandberg, blir ny sekretariatsleder i stortingsgruppa.

- Hvorfor gjør dere dette?

- Vi organiserer oss for å tilpasse oss virkeligheten. Det er en naturlig utvikling ettersom politikken blir mer kompleks og medievirkeligheten har forandret seg dramatisk, sier Mo.

- Er dette en erkjennelse av at Siv Jensen har fått for mye å gjøre?

- Siv Jensen er en partileder med stor arbeidskapasitet. Jeg vil ikke si at belastningen er blitt for stor på henne, men vi har klare ambisjoner om å vinne valget i 2013. Derfor bygger vi opp og styrker apparatet rundt henne, sier Mo.

Partiet og stortingsgruppa ble orientert i ettermiddag om endringene som skjer fra 1. januar.

- Jeg opplever at det er stor jubel i partiet for disse endringene, sier Jensen.

OMORGANISERER:  Partileder Siv Jensen og Frp bygger ut partiorganisasjonen. Foto: Berit Roald / Scanpix .
OMORGANISERER: Partileder Siv Jensen og Frp bygger ut partiorganisasjonen. Foto: Berit Roald / Scanpix . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media