Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blir sponset av kongen

Kronprins Haakon og hans Mette-Marit fråtser ikke i luksus. I forslaget til statsbudsjett vil regjeringen ikke hjelpe kjæresteparet. Dermed er de avhengige av kongens bistand for å få hjulene til å gå rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I regjeringens forslag til statsbudsjett får kronprins Haakon en «lønnsforhøyelse» på 20000 kroner. Ap-regjeringen mener kronprinsen fortjener 150000 kroner i såkalt apanasje. Det hjelper lite på den økonomiske situasjonen til samboerparet.

Det betyr at kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby er avhengige av kongens millioner.

På papiret gjør Mette-Marit svært dårlig butikk når hun flytter sammen med kronprins Haakon.

Hun taper etter alt å dømme flere tusen kroner måneden på å bli samboer. Og med Haakons skrale apanasje blir den lille familien i den store leiligheten i Ullevålsveien 67 trolig blant de dårligst betalte i gata.

Haakons økonomi

I fjor fikk kronprins Haakon 130000 kroner i apanasje. Regjeringen går nå inn for at Haakon får 20000 kroner ekstra. I finansiell sammenheng betyr det at kronprinsen fremdeles regnes som ungkar.

- Vi har definert samboerforholdet som privat. Derfor kan vi ikke be om å få utvidet apanasjen til kronprinsen. Men dersom dette endrer seg, vil vi selvsagt be om mer penger. Det meste av kronprinsens apanasje går til hans offisielle plikter, sier hoffsjef Lars Petter Forberg til Dagbladet.

Studentstatus

Haakon er for tida UD-aspirant. Bakgrunnen for den relativt lave apanasjen er at Haakon fremdeles er student.

130 mill. i formue

Dagbladet får videre bekreftet at verken dronning Sonja eller de to kongebarna har en vesentlig formue. Ifølge Dagbladets opplysninger har heller ikke kronprinsen noen annen inntekt. Dermed er det umulig å leve på apanasjen alene.

Ifølge Dagbladets opplysninger, er kongens private formue på over 130 millioner kroner. Det er denne potten kongehuset bruker når pengene ikke strekker til.

Dagbladet får bekreftet at det var kongen som betalte for huskjøpet i Ullevålsveien 67, hvor Mette-Marit og Haakon flytter inn om noen uker.

IKKE RIK, IKKE RIKERE: Tronarvingen og Mette-Marit er avhengig av økonomisk bistand fra Drammensveien 1.