Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Blir terror-rettssak mot Krekar i Italia

Det melder Nettavisen.

RETTSSAK: Mulla Krekar. 

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
RETTSSAK: Mulla Krekar. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge Nettavisen vil det blir terrorrettssak mot mulla Krekar i Italia 13. mars neste år, skriver Nettavisen.

Direktør ved Det nasjonale statsadvokatembetet i Norge, Jan Glent, bekrefter dette overfor Nettavisen.

- Vi engasjerer oss sammen med en italiensk forsvarer for å forberede saken best mulig, sier Krekars forsvarer Brynjar Meling til avisa.

Det var 30. november i år det ble kjent at Krekar ikke blir utlevert til Italia likevel, men dagen etter fortalte Glent til ABC Nyheter at dette ikke stemte.

Fire menn dømt

Italienske myndigheter har hevdet at Krekar leder et terrornettverk kalt Rawti Shax, og har krevd ham utlevert. Til sammen er det ti siktede i den italienske etterforskningen, tre fra Norge, tre fra Storbritannia og fire fra Italia.

Mulla Krekars italienske advokat sier det vil bli vanskelig å forsvare ham mot beskyldningene i terrorsaken som mest sannsynlig vil starte uten 60-åringen til stede i retten 13. mars.

Advokat Enrica Franzini, som representerer Krekar, sa til ABC Nyheter tidligere i desember at fire menn allerede er dømt på de samme bevisene i saken.

Hovedmannen ble dømt til seks års fengsel, mens de tre andre fikk fire år. Alle fire er videre utvist fra Italia etter endt soning og må regne med å bli sendt tilbake til Irak og Kosovo, skriver NTB

Franzini har aldri møtt sin klient som er bosatt i Norge. Hun beskrev avgjørelsen om å ikke lenger kreve Krekar utlevert som politisk.

- Det har muligens sammenheng med at ønsket om varetektsfengsling ble trukket tilbake. Jeg kan ikke være sikker fordi dette ikke ble bestemt av vår dommer, men i departementet, sa Franzini.

Offentlig rettssak

Første rettsmøte i prosessen mot mulla Krekar skal allerede ha vært holdt 28. oktober. Det neste, selve rettssaken, skal starte i domstolen i den norditalienske byen Bolzano 13. mars neste år.

- Det møtet vil være offentlig og være et rettsmøte med to dommere og en jury på seks, sa advokaten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!