Blir trolig fengslet på nytt

Etter gårdagens forlengede fengsling av Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo, tyder lite på at ekteparet Per Kristian og Veronica Orderud slipper av kroken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke fordi det kamplystne ekteparet bevismessig er i samme båt som Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo. Tvert imot, de to motpartene forklarer seg stikk i strid med hverandre.

Men rett og slett fordi bevisførselen ikke har beveget seg særlig siden forrige fengslingsmøte.

Verken den ene eller andre veien.

Det vil trolig falle ut til fordel for påtalemyndigheten, heller enn til fordel for det skandaliserte ekteparet.

Ekteparet Orderud hadde mest sannsynlig sin sjanse til å slippe varetekt ved forrige korsvei. Da ble de løslatt av forhørsretten, men politiet påkjærte, og kjennelsen ble overprøvd av lagmannsretten.

Det skal trolig mye til dersom herredsrettsdommer Reidar Otto Weng - som fengslet Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo i går - overprøver det som lagmannsretten la til grunn. Selv om kjennelsen derfra er fire uker gammel.

Dersom ikke forsvarerne klarer å så betydelig tvil om fengslingsgrunnlaget fra den gang, vil politiet trolig få gjennomslag for fire nye uker. Den type tvil klarer forsvarerne neppe å så.

Selv om politiet neppe har nye bevis eller viktige indisier å klaske i rettens bord.

Per Kristian Orderuds forsvarer, Cato Schiøtz, opplyser at han foran fengslingsmøtet har fått nye dokumenter fra politiet:

- Jeg savner ingenting, sier Schiøtz.

Hans klient er ikke blitt politiavhørt på over ei uke. Advokat Schiøtz vet ikke hvordan han skal tolke det.

Schiøtz orienterte i går kveld Per Kristian Orderud om kjennelsen mot Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo:

- Han tok fengslingen til etterretning uten sterke følelser, og ser fram til å forklare seg i dag. Per Kristian Orderud håper at han og kona blir løslatt, men tar ingenting for gitt. Han ble skuffet av lagmannsretten, og er forberedt på å bli det igjen, sier Cato Schiøtz.