- Blir truet av militærgruppe

Den tidligere nynazist-lederen Johnny Olsen (41) føler seg truet på livet på grunn av opplysninger han sitter med om en hemmelig, norsk motstandsgruppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en tydelig rørt Johnny Olsen (41) som møtte til fengslingsmøte i Oslo tingrett i går. Han sier at han føler seg truet på livet av folk i politiet etter at han tilsto Blitz-bombene og viste Dagbladet et hemmelig våpenlager.

- Jeg føler meg truet på livet av politiet, sier Olsen.

- Livredde for meg

- Jeg har fått Stay Behind-grupper på nakken. De er livredde for hva jeg skal fortelle. Jeg har skrevet ei bok om Stay Behind og gitt den til fem forskjellige forlag. Derfor blir jeg truet på livet av politiet, sier 41-åringen. Han tørker bort et par tårer og understreker at han må bort fra fengslet i Oslo.

Stay Behind-gruppene ble organisert etter 2. verdenskrig og skulle være en motstandsgruppe som skulle operere i Norge hvis landet ble okkupert. Det har ved flere tilfeller kommet fram at ressurssterke personer er tilknyttet gruppa. Kjente motstandsmenn fra krigen skal også ha vært tilknyttet nettverket.

Lørdag fortalte Johnny Olsen til Dagbladet at det hadde vært kontakt mellom yngre og eldre nasjonalister, og at de ved noen anledninger hadde fått pengestøtte. Likevel skal Olsen og hans meningsfeller ha vært skeptiske til å underlegge seg andre.

- Jeg er en ensom ulv og har ingen respekt for autoriteter.

Den tidligere frontfiguren for nynazistene ble i går varetektsfengslet i to uker.

Skiftet navn

Olsen ble så seint som i februar dømt for vold og ulovlig oppbevaring av en magnum-revolver. Oslo tingrett dømte ham til fem måneders ubetinget fengsel. Han hadde ennå ikke startet soningen da han meldte seg lørdag.

41-åringen skiftet i 2001 navn, og dommen fra februar er den første etter at han fikk nytt navn.

ANGRER: Johnny Olsen (41) tok i går på nytt avstand fra sin fortid og nazismen før han ble varetektsfengslet i Oslo tingrett.