Blir tvangsskilt

Ismet Bozkurt (45) har vært gift med sin norske kone i Bergen i snart seks år, men det godtar ikke Utlendingsdirektoratet (UDI). De vil kaste ham ut av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): - Jeg føler meg fanget i ei musefelle. Nå kan jeg ikke besøke mine fire barn i Tyrkia, ettersom UDI har nektet meg oppholdstillatelse i Norge. Jeg vil ikke få komme tilbake til min kone her, sier Ismet Bozkurt.

- Vi får en behandling som går på helsa løs. Jeg har for første gang i mitt liv begynt å bruke antidepressiver. Det er smertefullt å våkne hver morgen og tenke at vi kan bli tvangsskilt av norske myndigheter. Med unntak av perioder da jeg var innlagt på sykehus og en periode vi var på flyttefot, har vi bodd sammen, sier kona. Hun er 61 år gammel, og velger å være anonym.

21. oktober i fjor fattet UDI et vedtak om å kalle tilbake tidligere gitt arbeidstillatelse og oppholdstillatelse. Begrunnelsen var at ekteparet ikke bodde sammen.

Fast jobb

I februar 1997 giftet de seg i hans hjemland Tyrkia. Han flyttet til Bergen i mai og fikk seg fast jobb i vaskeriet på Haukeland sykehus, hvor han fremdeles jobber mens anken behandles.

Ismets kone hadde en leilighet i Bergen som de begge bodde i fra 1997 til 1998. Da måtte de flytte ut. På den tida var hun selv innlagt på sykehus, og Ismet bodde derfor en periode på hybel. I 1999 kjøpte hun en ny leilighet i Bergen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer