Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blir værende på psykiatrisk sykehus

Det skal foreløpig ikke være aktuelt å overføre trippeldrapssiktede Shahzad Khan (30) til en fengselscelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen som skal ha skutt og drept sine tre lillesøstre Nafisa (13), Saadia (24) og Sobia Khan (27) søndag kveld blir framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Men Shahzad er nå innlagt på Dikemark psykiatriske sykehus, og vil trolig bli der en periode framover. Det ser foreløpig ikke ut til at politiet vil få avhørt 30-åringen før fengslingsmøtet.

- Må se an formen

I formiddag møtte advokat Truls Dramer den trippeldrapssiktede klienten for en ny prat og vurdering av situasjonen.

- Jeg må se hvordan det står til med ham, han er jo syk, sier Dramer, som ikke tror fengslingsmøtet i morgen kan resultere i ordinær varetektsfengsling fra første dag.

- Han blir nok på Dikemark sykehus i flere dager for utredning. Når det gjelder rettsmøtet i morgen er det et åpent spørsmål om han kan stille der, det kommer an på formen hans, konstaterer advokaten overfor Dagbladet.no.

- Kan ikke huske drapene

I går fortalte Dramer til Dagbladet at Shahzad fikk sjokk da han hørte at søstrene var døde.

KOLLAPSET: Etter å ha blitt pågrepet på gata like ved en slektnings leilighet i Kristoffer Robins vei sent søndag kveld, brøt 30-åringen sammen og måtte fraktes til legevakta i ambulanse. Foto: KJELL ØYMO
KOLLAPSET: Etter å ha blitt pågrepet på gata like ved en slektnings leilighet i Kristoffer Robins vei sent søndag kveld, brøt 30-åringen sammen og måtte fraktes til legevakta i ambulanse. Foto: KJELL ØYMO Vis mer

- Han er fortsatt i fullstendig sjokk. Han ikke huske å ha drept søstrene sine, sa advokaten.

Hvilket motiv 30-åringen hadde er foreløpig uvisst. Mens mediene i dag spekulerer både i psykiske problemer og en form for æresmotiv, har politiet så langt ikke gått ut med noen teorier i etterforskningen.

Dagbladet skriver i dag at Shazads bror skal ha prøvd å få ham innlagt til psykiatrisk behandling to ganger tidligere, uten å få gehør.

Banker på dører

Flere personer ble i går avhørt i saken, og bare et par timer etter drapene valgte to av Shahzads brødre å bistå politiet med mye informasjon om forholdene i storfamilien.

- Det er prisverdig at de avgir forklaring så kort etter tragedien, de har tydelig som hensikt å få denne saken oppklart, sa politiinspektøren Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no i går.

Han understreket da at Shahzad Khan så langt er den eneste mistenkte i saken.

I går kveld pågikk også rundspørring i boligstrøket rundt åstedet.