HYL: Verdens raskeste, lengste og høyeste «dive coaster», en slags berg-og-dal-bane med bratt fall, åpner i Canada's Wonderland til våren. Video: Canada's Wonderland Vis mer Vis mer

Berg-og-dal-bane

Blir verdens høyeste, lengste og raskeste

Denne berg-og-dal-banen slår hele tre verdensrekorder.

Den kanadiske berg-og-dal-banen «Yukon Striker» skal stå ferdig i løpet av 2019, og vil slå hele tre verdensrekorder, melder fornøyelsesparken Canada's Wonderland på sin nettside.

Raskest, høyest og lengst

De nye berg-og-dal-banene forsøker stadig å overgå hverandre, og nå kommer det et nytt bidrag som stikker av med hele tre nye verdensrekorder.

«Yukon Striker» kan by på en høyde på 75 meter, en lengde på 1105 meter, og har en toppfart på hele 130 kilometer i timen.

Med det blir den verdens raskeste, høyeste og lengste «stup»-berg-og-dal-bane, eller «dive coaster», som det heter på engelsk.

En «stup»-berg-og-dal-bane kjennetegnes ved at den er laget utelukkende av stål, og har stup som er nærmest vertikale.

Planlagt allerede i 1981

Lanseringen av «Yukon Striker» kommer samtidig som lanseringen av et nytt område i parken, kalt «Frontier Canada». Det nye området tar med publikum tilbake i tid, til den gangen det var en rekke gullgravere på jakt etter lykken i Canada.

Berg-og-dal-banen ble opprinnelig planlagt da parken åpnet dørene i 1981, men kommer først nå, sammen med en rekke andre attraksjoner i den nye seksjonen.

Setene i vogna vil henge i løse lufta, ettersom det ikke fins noe golv. Gjestene vil sitte åtte i bredden, tre rader etter hverandre.

«Yukon Rider» er også den første «stup»-berg-og-dal-banen som inkluderer en 360 graders loop.