Blir verdens største avispapirprodusent

Norske Skog handler igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 5, 8 milliarder må Norske Skog ut med for å få PanAsia Paper Company. Oppkjøpet kommer etter en turbulent periode for Norske Skog. Nedleggelsen av Union i Skien ligger fortsatt friskt i minne.

- Vi kjenner selskapet godt, og vi vet hva vi får. Asia er et interessant marked med stor vekst. Sammenlignet med andre verdensdeler er veksten størst i Asia. Spesielt i Kina, sier informasjonssjef Tom Bratlie i Norske Skog til Dagbladet.no.

Styrker konsernet

Bratlie ønsker ikke å spekulere i om kjøpet vil gi mer arbeid til norske hender.

- Det er for tidlig å si. Men vi tror ikke at det vil få betydning for industrien her hjemme. Dette blir først og fremst gjort for å styrke konsernet og sikre en lønnsom framtid for Norske Skog.

Norske Skog eier fra før av halvparten av PanAsia Paper Company. Den andre halvparten eies av det kanadiske selskapet Abitibi Consolidated.

- Oppkjøpet sier noe om våre ambisjoner. Vi ønsker å være ledende på papirindustri, påpeker Bratlie.

Administrerende direktør Dag Tørvold skal etter planen lede PanAsia Paper Company. Hovedkontoret til ligger i Singapore, mens fabrikkene ligger i Thailand, Kina og Sør-Korea. Selskapet har 2300 ansatte.

Det er Abitibi som nå melder at de har inngått en avtale om salg av sine andeler til Norske Skog. Om det blir oppkjøp eller ikke blir endelig bestemt under bedriftsforsamlingen 9. september.

<B>HANDLER:</B> Konsernsjef i Norske Skog, Jan Oksum, informerte i dag om at Norske Skog har inngått en avtale om å overta det kanadiske selskapet Abitibi-Consolidateds eierandel i PanAsia Paper Company