Fastlegekrise:

- Blir verre og verre

Hans-Gunnar Wear-Hansen (69) opplever en arbeidshverdag som aldri før, og er svært kritisk til myndighetenes håndtering. - Pilene peker i feil retning, sier statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.

BEKYMRET: Hans-Gunnar Wear-Hansen frykter at fastlegeordningen skal kollapse om myndighetene ikke foretatt seg noe. Foto: Privat
BEKYMRET: Hans-Gunnar Wear-Hansen frykter at fastlegeordningen skal kollapse om myndighetene ikke foretatt seg noe. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden 1982 har Hans-Gunnar Wear-Hansen drevet allmennpraksis som lege. Men aldri på sine nesten 40 år i yrket har han opplevd en så krevende situasjon som den han står oppe i nå.

- Vi klarer ikke å få med oss alt. Hensikten med jobben vår er truet og tida vår strekker ikke til, sier han til Dagbladet.

Wear Hansen jobber på et legekontor i Spikkestad i Asker kommune, og er sammen med tre andre leger ansvarlig for tusenvis av pasienter. Så mange at han har sett seg nødt til å kutte listene sine betraktelig.

- Tidligere hadde jeg rundt 2500 pasienter på listene mine, men nå har jeg kuttet lista på 1500. Jeg har 1600 på lista, men har sett med nødt til å kutte den på 1500. Eneste måten pasientlistene mine blir kortere på er ved naturlig avgang, død for eksempel.

Svært kritisk

Wear Hansen forteller at flere av hans kollegaer også fortviler over situasjonen bestående av fulle pasientlister, lange arbeidsdager og mye ekstraarbeid etter endt arbeidsdag.

For to uker siden kunne Dagbladet fortelle om arbeidshverdagen til Inger Klippen. Fastlegen i Sandnes opplever på lik linje med Wear Hansen arbeidsdagene som svært krevende grunnet de lange dagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer