Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blitz håper på KrF-hjelp

I dag var Oslo KrF på besøk på Blitz. I kveld avgjør partiets bystyregruppe den videre skjebnen til det omstridte ungdomshuset i Pilestredet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne sommeren har den snart tjue år gamle Blitz-krigen i Oslo blusset opp på nytt. Byrådet ønsker å pusse opp Pilestredet 30c, for deretter å bygge seks studenthybler i husets tredje etasje og etablere «et bredere ungdomsmiljø» i resten av bygget. Et forslag dagens brukere ser på som en ren krigserklæring.

Ironisk nok er anarkistene i Pilestredet nå nødt til å sette sin lit til de tre representantene Kristelig Folkeparti har i bystyret i Oslo. Med Frp og Høyre på den ene siden, og SV, Ap, Venstre og RV på den andre er det disse tre som avgjør husets videre framtid. I dag var gruppeledelsen i møte på huset.

- Formålet med møtet var å legge fram hvordan vi ser på byrådets forslag. Vi mener det ikke er forenlig med en fortsatt framtid for Blitz, sier Marte i husets pressegruppe til Dagbladet.no.

Hun vil ikke si om hun ser lysere på husets framtid etter dagens møte.

- Vi stoler på egne krefter, og vil slåss for dette huset uansett hva KrF bestemmer seg for. Men det er jo mange andre ting vi gjerne ville brukt tiden vår på enn å slåss for et hus vi har hatt i 18 år.

Mer positive

Politisk rådgiver for Oslo KrF, Daniel Seraj, er mer positivt innstilt etter dagens møte.

- Blitzmiljøet fikk jo profilert sine positive sider. De er jo ikke en gjeng med pøbler, sier han til Dagbladet.no.

Han tror bystyregruppa vil gå i mot planene om studenthybler i tredje etasje, fordi det vil være vanskelig å kombinere boligformål med et ungdomshus, uansett om det drives i regi av det tradisjonelle Blitz-miljøet eller kommunen.

- Men det sentrale spørsmålet er jo hva som skal skje med ungdomshuset. Vi har hele veien ment at det burde etableres et bredt tilbud for unge i sentrum, men vi har ennå ikke konkludert med om Blitz er stedet for dette eller ikke.

Er påstandene om ulovlig skjenking i lokalene viktige for KrF i denne saken?

- Ansvarsforholdene på huset må avklares, både i forhold til dette og i forhold til voldsbruk. Jeg så jo selv at det lå stein klar til bruk på huset. Dagens ordning kan neppe fortsette.

REDDES? I kveld kan skjebnen til dette huset avgjøres.