Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blitz peker nese til Grete

Høyrebyrådet gjorde retrett. Oslo-politikerne samlet seg i kveld om KrFs forslag om å la Blitz få bli. Blitzerne peker nese til høyrebyråd Grete Horntvedt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er ikke først og fremst en seier for Blitz, men et nederlag for høyrebyråd Grete Horntvedt, sier Blitzer-Marte til NRK.

Bare FrP ville kaste ut blitzerne etter hvert som kvelden rant på i Oslo Rådhus. I 21.20-tida ble KrF-forslaget banket gjennom i bystyret.

- Byrådet er pålagt å forhandle med Blitz om fornying av kontrakten. Det betyr at de får bli i Pilestredet 30c, sier politisk rådgiver Daniel Siraj i KrF.

- Bli bredere

Kompromissforslaget innebærer at Blitz trolig må «bli bredere».

- Vi har ikke definert hva vi mener med bredere, sier Siraj.

Uttrykket «bredt ungdomsmiljø» ble gjort populært av høyrebyråd Grete Horntvedt da hun ønsket å bytte ut gjengen med et bredere ungdomsmiljø. Det er ikke første gang Oslo-politikerne prøver å bli kvitt den tidvis brysomme gjengen. Heller ikke nå lyktes de.

Ingen kommentar

I forslag ber bystyret om at flere av de omkringliggende bygningene skal brukes til ungdomsformål. Først skal husene pusses opp. Når byrådet så har forhandlet med Blitz, skal resultatet framlegges bystyret.

- Det viktigste her er at vi har fått gjennomslag for å sikre framtida til Blitz. Det skjer så mye positivt i det huset. Engasjementet til disse menneskene må vi ta vare på, sier Siraj.

Pressegruppa til Blitz mobiliserte etter bystyre-vedtaket for å diskutere hva de syntes. Talskvinne Marte føler ikke at framtida er sikret.

- Forslaget åpner for en omkamp, og det er flere ting i forslaget som er uakseptable for oss, sier hun.

Her kan du lese hva KrF sa etter at de bestemte seg mandag.

Her kan du lese om Blitz' gatefest lørdag.