TÅREGASS: Palestinakomiteen arrangerte forrige lørdag en demonstrasjon foran Stortinget til støtte for ofrene i Gaza. Demonstrasjonstoget som gikk mot den israelske ambassaden i Parkveien, ble stanset av politiet før de nådde frem. Noen av demonstrantene kastet stein og fyrverkeri mot politiet. 
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
TÅREGASS: Palestinakomiteen arrangerte forrige lørdag en demonstrasjon foran Stortinget til støtte for ofrene i Gaza. Demonstrasjonstoget som gikk mot den israelske ambassaden i Parkveien, ble stanset av politiet før de nådde frem. Noen av demonstrantene kastet stein og fyrverkeri mot politiet. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Blitz varsler ny demonstrasjon lørdag

- Viktig at motstanden fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

  (Dagbladet.no): Blitz annonserer at de mobiliserer til en ny demonstrasjon mot Israels krigføring i Midtøsten førstkommende lørdag foran Stortinget.

- Det er viktig at motstanden mot den israelske aggresjonen i midtøsten fortsetter. Vi mobiliserer derfor til videre lørdagsdemonstrasjoner. Vi ønsker at flest mulig folk og organisasjoner tilslutter seg, skriver Blitz på sine hjemmesider.

Rundt 130 personer ble pågrepet i opptøyene som oppsto i forbindelse med demonstrasjonene mot bombingen på Gazastripen forrige lørdag, og under opptøyene som fulgte. Blant de arresterte var Stein Lillevolden, mangeårig Blitz-frontfigur.

- Politiet må vurdere sikkerheten
Justisminister Knut Storberget ønsker å rette fokus mot tiltakene som gjøres for å hindre voldelige demonstrasjoner, i stedet for den konkrete kommende demonstrasjonen.

- Jeg er ingen spåmann. Det er politiet som må foreta vurderinger rundt sikkerheten i Oslo, sier Storberget til Dagbladet.no.

Han vil ikke oppfordre noen til å la være å delta i demonstrasjonen, fordi han ikke ønsker å oppfordre noen til å ikke benytte ytringsfriheten.

- Det må være opp til hver enkelt av ungdommene og foreldrene til å ta sine forholdsregler, sier Storberget.

Vurderer deltakelse
Partiet Rødt har vært med på å arrangere flere av de tidligere demonstrasjonene, men har ikke bestemt seg for om de kommer til å støtte opp om Blitz sitt initiativ.

- Vi ønsker i utgangspunktet å støtte opp om de demonstrasjonene som kommer, men vi må diskutere med arrangørene rundt hvordan det skal foregå, med tanke på det som har skjedd ved tidligere demonstrasjoner, sier Ingrid Baltzersen, nestleder i Rødt, til Dagbladet.no.

Palestinakomiteen vil ikke være med på å arrangere denne demonstrasjonen, opplyser komiteens leder Line Khateeb til Dagbladet.no. De vil arrangere en lysvake på Youngstorget fra kl. 14 til 18 samme dag.

Blitz skrev i forrige uke på sine hjemmesider at de støtter og hilser opprørerne fra demonstrasjonen torsdag 8.januar velkommen, og ser fram til å delta i videre kamper mot okkupasjonen av Palestina.

- Når propalestinske demonstrasjoner gang på gang blir angrepet og gassa av et sterkt militarisert norsk politi, dannes en avmaktsfølelse og et raseri som gjør opprør til en selvfølge, skriver organisasjonen.