Blitzere angrep dobbeltgjenger

Espen Hovde (24) er så uheldig at han likner på høyreekstremisten Tom Eiternes. Det var nok til at han ble angrepet av blitzere og fikk bilen ramponert natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Espen Hovde er svært korthåret, har flippskjegg og et blikk som ligner på velkjente Tom Eiternes. Men at likheten i utseende var så slående, var ikke Hovde klar over før en pose med fire - fem ølflasker suste igjennom sidevinduet på bilen han kjørte da han passerte Blitz-huset i to-tiden natt til søndag.

Reddet av politiet

Hovde fant det best å komme seg i sikkerhet og kontaktet deretter politiet. En stund senere på natten var han så uheldig at han tilfeldigvis møtte på blitzere et annet sted i Oslo sentrum.

- Da knuste de frontruten. Jeg ble forbannet og gikk ut av bilen. Men da kom det 30- 40 stykker mot meg og skulle ta meg, forteller 24-åringen som ble reddet av politiet.

En gjeng pøbler

Etter at forvekslingen var oppklart, fikk han en unnskyldning og 1000 kroner som en begynnelse på erstatningen. Totalt regner han med at skadene beløper seg til 4500 kroner. Men nå har Hovde fått beskjed om at blitzerne ikke vil betale.

- Blitzerne er ikke annet enn en gjeng pøbler når de ikke er villig til å gjøre opp for sine feil, mener en forbannet Hovde.

I tenårene var han innom Blitz-huset noen ganger. I dag beskriver han seg som nøytral.

Han er ikke villig til å forandre utseende for å minske likheten med Eiternes.

- Hvorfor skulle jeg det. Blitzerne må ha så stor respekt for folk at de ikke går løs på uskyldige, mener han. Men han kommer til å være litt mer skeptisk neste gang han går forbi Blitz-huset, innrømmer han.