Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blitzere demonstrerte mot tatoveringsstudio

Møtt av politi med skjold og køller.

PASSET PÅ: Godt utstyrt polit var møtt opp for å følge med på Blitz-miljøet som avholdt en lovlig demonstrasjon i ettermiddag. Foto: Øistein N. Monsen
PASSET PÅ: Godt utstyrt polit var møtt opp for å følge med på Blitz-miljøet som avholdt en lovlig demonstrasjon i ettermiddag. Foto: Øistein N. Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Blitz har varslet at de vil aksjonere jevnlig til det de mener er et nynazistisk miljø med tilhold i tattoveringsstudioet Metal Tattoo på Holbergsplass i Oslo har «pelt seg langt ut av byen».

I dag gjorde de igjen alvor av dette.

- De har vært en lovlig aksjon som pågår ved Holbergsplass, bekrefter operasjonsleder i Oslo politidistrikt Ola Krokan overfor Dagbladet.

Et stort antall hjelmkledde polititjenestemenn var møtt opp for å holde øye med de mellom 50-100 demonstrantene. Ifølge Dagbladets fotograf på stedet var det tilløp til knuffing mellom politi og blitzerer.

- Det må ha vært lite i alle fall. Ingen er blitt innbrakt. Vi er på stedet for å sørge for at det ikke blir begått skadeverk, sier operasjonsleder Krokan.

Metal Tattoo hevder de ikke har en høyereekstrem tilknytning, som Blitz sier de har.

Politiet vil ikke svare på om et er gjort noen tiltakt for å ivareta sikkerheten til de ansatte ved studioet.

- Vi går aldri ut med opplysninger om slike ting, men vi er på stedet for å ivareta sikkerheten både til de som er på objektet og utenfor, sier Ola Krokan.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling