Blitzere kastet stein etter politibil

Illsinte blitzere kastet stein etter en sivil politibil som fraktet medlemmer fra avisa Nasjon og kultur bort fra et seminar i Oslo i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Episoden utspant seg ved Hotel Terminus i Oslo sentrum i går formiddag. En gjeng blitzere demonstrerte utenfor hotellet der medlemmer fra avisa Nasjon og kultur holdt seminar.

- Vi hadde et møte om ytringsfrihet for nordmenn med presentasjoner og foredrag. Ute i møtet fikk vi høre at blitzere tok seg inn i resepsjonen. Politiet ble tilkalt, og i samråd med dem valgte vi å bli geleidet bort, sier redaktør i avisa, Tord Morsund, til Dagbladet.

- Vi tok våre forholdsregler av frykt for en konfrontasjon. Derfor kjørte vi møtedeltakerne av gårde i en sivil politibil, sier operativ uteleder i politiet, Rune Instebø.

Ingen personer ble skadd eller arrestert etter episoden, men politibilen fikk omfattende skader.

DEMONSTRERTE: Ei gruppe blitzere demonstrerte i går utenfor et hotell i Oslo der medlemmer fra avisa Nasjon og kultur avholdt seminar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer