MASSESLAGSMÅL: Det skal ha vært 40-50 personer involvert i masseslagsmålet i St. Hanshaugen i natt. Foto: Dagbladet-tipser
MASSESLAGSMÅL: Det skal ha vært 40-50 personer involvert i masseslagsmålet i St. Hanshaugen i natt. Foto: Dagbladet-tipserVis mer

Blitzere stormet nynazist-julebord

40-50 personer involvert i masseslagsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du bilder eller tips om denne saken? Kontakt oss på 2400@dagbladet eller 24001000.

Tre personer ble i natt kjørt til sykehus etter at en gruppe nynazister og en gruppe blitzere barket sammen i masseslagsmål.

Rundt 30 nynazister befant seg i kjellerlokalet på utestedet La Bohème på St. Hanshaugen da mellom 12 og 15 ungdommer stormet inn og slo rundt seg med knuste flasker, skriver Aftenposten.

- To personer er kjørt til legevakta med mindre skader, mens en person er kjørt til Ullevål med ansiktsskader, sier Finn Belle, operasjonsleder i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Belle forteller at det var ganske kaotisk da politiet kom til stedet, og at det er en del skader på utestedet etter bråket.

Kastet stoler - Mellom 40 og 50 menn gikk løs på hverandre. Stoler, bord og flakser bare fløy ut av Planet Hollywood eller La Boheme. Politi med skjold og hunder kom til stedet, og det var flere sårede og mange ambulanser, forteller et øyevitne til Dagbladet.

Øyevitner forteller også om bruk av tåregass, og minst én bevisstløs person utenfor utestedet.

- Masse stoler kastet, vinduer knust, brannslukkingsapparat tømt. Politiet har nå kontroll - vi talte 11 politibiler og 4 ambulanser på det meste. Flere ikledd svarte hettegensere som løp fra stedet i det politet kom, forteller et annet øyenvitne.
På Twitter skriver Oslo-politiet at flere personer ble bortvist fra stedet.

- Det er gjort en del skadeverk på stedet, og en person slått med flaske, twitrer politiet.

Ingen pågrepet Én mann ble kjørt Ullevål med kutt- og øyeskader etter å ha blitt truffet av en knust flaske, mens to andre ble kjørt til legevakten. Tolv politipatruljer måtte til for å skille partene, skriver Aftenposten.

Først ved 1-tiden hadde politiet kontroll på stedet.

Alle som gikk til angrep mot julebordet slapp unna.

- Ingen er pågrepet etter slagsmålet. Vi har opprettet sak, forteller operasjonsleder Marianne Grinaker i Oslo-politiet til NTB lørdag morgen.

(NTB/Dagbladet)

MANGE INVOLVERTE: Rundt 40-50 personer var involvert i masseslagsmålet. Foto: Dagbladet-tipser
MANGE INVOLVERTE: Rundt 40-50 personer var involvert i masseslagsmålet. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer