Blitzere til Sverige i buss for å lage nazi-trøbbel

Massive demonstrasjoner mot snauskalle-fakkeltog i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Folk fra både voldelige og fredelige antirasist-miljøer i Norge, Danmark og Tyskland er ventet til Salem utenfor Stockholm i dag. Der frykter politiet at rundt tusen såkalte nynazister og et ukjent antall venstreekstremister skal støte sammen i løpet av ettermiddagen.

Anledningen er den årlige nynazist-pregede marsjen arrangert av paraplygruppen som kaller seg Salemfonden.

Store styrker fra opprørspolitiet er ventet å slå en jernring rundt deler av byen, og vil trolig forsøke å holde gruppene fysisk adskilt så langt det lar seg gjøre. Begge sider har mobilisert i flere uker før demonstrasjonene, og trolig vil mange hundre møte opp, også om deler av aksjonene skulle utvikle seg til å bli ulovlige.

Nordmenn på plass

To busser med personer fra henholdsvis Blitz-miljøet og SOS Rasisme har dratt fra Oslo for å gjøre seg klare til demonstrasjoner sammen med nordiske meningsfeller.

- Vi er 50 stykker i vår buss. Vi skal delta på en fredelig markering mot rasisme sammen med blant andre LO i Stockholm, og drar ikke til Salem denne gangen, i hvert fall ikke under nazidemonstrasjonen. Der var det for kaotisk sist, med autonome fra Tyskland og Danmark som var mest opptatt av å lage bråk, sier nestleder Ola Melbye Pettersen i SOS Rasisme, som understreker at organisasjonen har en klar ikkevoldsprofil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer