Blitzerne forbereder seg på okkupasjon

Brukerne av Blitz-huset i Pilestredet i Oslo akter ikke å gi slipp på huset de har benyttet de siste 21 årene. I påvente av bystyrets behandling av salget av huset, forbereder de seg nå på en okkupasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 21 år har Blitz-huset fungert som et samlingssted for ungdom som faller utenfor kommersielle og offentlige fritidsstilbud. Nå frykter brukerne at framtiden for det selvstyrte ungdomshuset er i fare.

Blitz fungerer som vanlig, men er forberedt på at ting kan skje hvis bystyret vedtar å kaste dem ut.

- Vi forbereder oss på at vi blir nødt til å okkupere huset, sier Mari i pressegruppa i Blitz til NTB. Hun mener at det er et unikt og viktig tilbud for ungdom som står i fare for å bli kastet ut.

- Det er aktivitet i alle rommene her i huset, og vi er et viktig tilbud for mange. Vi opplever at vi har bred støtte i Oslo for det vi driver med, sier Mari.

Full dugnad

I dag var det full dugnad på gatehjørnet i Pilestredet. Foruten å male husveggene svarte, ble det plassert oljetønner med sand i og betongbukker foran huset for å hindre framkommeligheten.

Betongbukkene fikk påmalt slagordene «De privatiserer - Vi okkuperer - Blitz blir».

Andre var i full gang med å male gitter som skal festes foran vinduene.

Sympati i Bergen

I Bergen okkuperte 12 ungdommer Høyres Hus onsdag, i solidaritet med blitzerne i Oslo.

Etter at politiet ble tilkalt, fjernet fire av dem seg frivillig, mens de åtte gjenværende måtte fraktes ut med makt av politiet onsdag ettermiddag.

Okkupantene hengte ut bannere med slagordene «Blitz Blir» og «Dette huset er stengt. Det er vedtatt», skriver bt.no.

Byrådet i Oslo ønsket opprinnelig å selge kvartalet i Pilestredet med en klausul om at kjøperen forpliktet seg til å beholde Blitzhuset og tilbudet der.

Men etter at blitzerne nærmest angrep Oslo rådhus for å protestere mot forslaget, fikk politikerne kalde føtter, og forslaget innbefatter nå at ungdommene i Pilestredet 30 C skal kastes ut.

Blitz på sin side nekter å godta kravet om utkastelse og krever også at kommunen skal trekke tilbake vedtaket om å selge det.

(NTB)