Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Blix utelot irakisk drone

USA og Storbritannia mener at lederen for FNs våpeninspektører i Irak, Hans Blix, utelot viktige opplysninger om et ubemannet irakisk fly, da han redegjorde i FNs sikkerhetsråd fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to landene, som går i bresjen for en krig mot Irak, vil bruke opplysningene om flyet i arbeidet med å samle støtte for en ny Irak-resolusjon i FNs sikkerhetsråd, skriver avisen The Times.

Flyet, en såkalt førerløs drone, har et vingespenn på vel sju meter.

Et slikt fly kan teoretisk levere kjemiske og biologiske stridsmidler mot fjerne mål, for eksempel mot israelske byer.

Blix nevnte dronen i sin skriftlige rapport, men lagte å ikke nevne den i sin muntlige redegjørelse til rådet.

Avisa mener avsløringen vil gjøre det lettere å få flertall for en ny resolusjon i Sikkerhetsrådet.

Seks medlemsland har ikke avklart hvordan de vil stemme: Angola, Kamerun, Chile, Guinea, Mexico og Pakistan. En diplomat fra et av disse landene kaller avsløringen av dronen "en sværing" og mener den kan få avgjørende innflytelse på avstemningen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling