Blod og kaos

LOS ANGELES/OSLO (Dagbladet): - Det er ingen koordinering, bare kaos, sa en sjokkert overlevende. Biler og mennesker ble slengt gjennom lufta av den voldsomme bilbomben utenfor den amerikanske ambassaden i Kenya. Hundrevis av sivile, US marines og hjelpearbeidere lette etter overlevende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Over 80 mennesker er drept og 1700 såret etter to blodige terrorangrep på USAs ambassader i Nairobi og Dar es Salaam. De fleste ofrene var intetanende kenyanere, men åtte amerikanere - en av dem barn - ble også drept av de voldsomme terrorbombene mot supermaktens ambassader.

Seks amerikanere er fremdeles savnet.I Tanzania er fem drept. Ingen av dem er amerikanere

Voldsomt

Biler og mennesker ble slengt gjennom lufta av den voldsomme bilbomben utenfor ambassaden midt i sentrum av storbyen Nairobi. USAs ambassadør i Kenya, Prudence Bushnell, fikk selv ansiktsskader og ble hjulpet ut av ruinene av en blødende medarbeider.

Hundrevis av sivile, US marines og hjelpearbeidere lette etter overlevende i de utbrente bilene og restene av det som hadde vært en moderne kontorbygning. Sju amerikanske ambassademedarbeidere og ett barn er drept.

- Det er ingen koordinering, bare kaos, sa en sjokkert overlevende til CNN. Men drepte og sårede ble raskt sendt av gårde til byens sykehus.

Det norske Røde Kors-paret Ola og Kari Skuterud var i går travelt opptatt med å hjelpe dem som var rammet av den grusomme tragedien. To nordmenn var i Nairobi sentrum da bomben smalt, men slapp unna uten andre men en et kutt i en hånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer