Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blod på hendene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Debatten om sprøyterom for narkomane har pågått lenge. I Europa har vi i dag over 45 såkalte brukerrom i 27 storbyer. Flere land planlegger også forsøksordninger. Her er virksomheten kombinert med livreddende hjelp ved overdoser, helsetjeneste, sosialhjelp og kontakt med behandlingsapparatet. Forutsetningen er at loven blir endret slik at små doser til eget bruk ikke lenger blir straffbart, mens salg er forbudt på brukerrommene. Forutsetningen er først og fremst at hensynet til narkomanes helse får veie tyngre enn straffeloven.
  • Stortingets flertall har gått inn for en lovendring som gjør brukerrom mulig i Norge. Oppfølgingen gir de blaffen i. I dag blir stoffet inntatt direkte på gata fordi det illegale stoffet blir inntatt i kroppen uansett. Regjeringen har lovet å legge vekt på skadereduserende tiltak som gir narkomane bedret levestandard og muligheten for å overleve. Men så kom på banen, da!