Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blod på lakenet kan felle Strauss-Kahn

Den kvinneglade toppolitikeren risikerer 20 års fengsel, og skal være rasende på forholdene i fengselet.

 I RETTEN:  Toppsjefen i Det internasjonale pengefondet så tydelig preget ut da han møtte for retten mandag. Han ble nektet løslatelse mot kausjon. Foto:  AFP PHOTO/POOL/Emmanuel Dunand
I RETTEN: Toppsjefen i Det internasjonale pengefondet så tydelig preget ut da han møtte for retten mandag. Han ble nektet løslatelse mot kausjon. Foto: AFP PHOTO/POOL/Emmanuel Dunand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dominique Strauss-Kahn var en av Frankrike og verdens mektige menn. Som toppsjef i pengefondet og het presidentkandidat i hjemlandet levde han det glade liv, helt til alt tok slutt da han ble arrestert og siktet for voldtektsforsøk i New York.

Nå er luksussuiter på femstjerners hoteller byttet ut med ei lita celle på fengselsøya Rikers Island.

Strauss-Kahn nekter for voldtektsforsøket, men ifølge Fox News har etterforskerne nå funnet flere bevis som knytter ham til ugjerningen. Den amerikanske TV-kanalen melder at det er blitt funnet blod i hotellsenga hans.

- Avslørte seg selv Det skal ha vært på dette hotellrommet han overfalt en stuepike lørdag. Den 32-årige stuepiken har forklart at hun ble overrasket over at Strauss-Kahn var i presidentsuiten da hun kom for å vaske, og at han forsøkte å voldta henne.

Toppampen skal også ha tvunget henne til å utføre oralsex på ham og dratt av henne trusene før hun kom seg fri og tok seg ned til resepsjonen.

Politiet var på plass et par minutter seinere, men da hadde Strauss-Kahn forsvunnet fra hotellet. I flere timer ante politiet lite om hvor han var, men ifølge Wall Street Journal ringte han selv tilbake og avslørte seg.

Franskmannen skal ha ringt til hotellet fordi han hadde glemt telefonen sin, og fått beskjed fra en sikkerhetsvakt om at den kunne fraktes til ham om han bare fortalte hvor han var. Slik skal politiet ha fått vite at han var i ferd med å sette seg på et fly til Paris.

- Opprørt Strauss-Kahn nekter for alle anklagene og krevde å bli løslatt mot kausjon under de innledende rettshøringene, men det nektet dommeren å gå med på. Han blir trolig sittende fengslet fram til saken er behandlet. Han risikerer 20 års fengsel.

Toppolitikeren sitter innesperret på fengselsøya Rikers Island, og ifølge tabloiden New York Post er han opprørt over forholdene der.

- Franskmannen har vært veldig opprørt over at han ikke får VIP-behandling. Politibetjentene som behandler saken har ikke særlig mye til overs for ham eller hans advokater, sier en politikilde til tabloiden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media