Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blod på støvelen til drapssiktet

RAKKESTAD (Dagbladet): KRIPOS-teknikere skal ha gjort funn av blod på støvlene til 63-åringen som er siktet for drapet på 82 år gamle Einar Johannes Bodal i Rakkestad utenfor Mysen. Blodfunnet samt motstridende vitneforklaringer gjorde at politiet forrige fredag pågrep naboen for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 17. desember i fjor ble 82 år gamle Einar Johannes Bodal funnet drept i sin egen kjeller. Bodal døde som følge av gjentatt stump vold mot hodet. Det var den drapssiktede 63-åringen som fant Bodal og varslet politiet.

Politiet har også funnet en mengde fingeravtrykk fra 63-åringen i avdødes bolig.

Beslag i garasje

Etter det Dagbladet får opplyst var de to naboene godt forlikte. De hadde tett omgang, 63-åringen var svært ofte på besøk hos sin eldre nabo. Bodal skal ha fått hjelp til vedsalg og andre praktiske gjøremål av den nå drapssiktede naboen.

- Det skal aldri ha vært motsetninger mellom de to, sier en kilde som kjente 82-åringen godt.
I går ransaket KRIPOS-teknikere 63-åringens bolig og garasje. Garasjen ble saumfart på jakt etter biologiske spor som kan knytte 63-åringen til drapet. Politiet gjorde flere beslag på stedet. Disse vil nå bli undersøkt nærmere i KRIPOS' laboratorium.

- Vi har foreløpig ikke funnet drapsvåpenet. Vi vet heller ikke hva slags gjenstand som er blitt benyttet, sier politiadvokat Thor-Bernhard Klepper til Dagbladet.

Ikke bevis

Han bekrefter at det var tekniske funn kombinert med vitneforklaringer som gjorde at politiet gikk til pågripelse og siktelse forrige fredag.

- Hvilke funn vi har gjort kan jeg ikke kommentere, av hensyn til etterforskningen, sier Klepper.

Etter det Dagbladet får opplyst fra kilder i politiet skal det være gjort funn av blod på 63-åringens støvler. Blodet skal stamme fra den drepte 82-åringen.
Støvlene til den drapssiktede naboen ble beslaglagt tidlig i saken. Funnet av blod eller fingeravtrykk på åstedet kan ikke alene felle 63-åringen.

- Han kan godt ha fått blod på støvlene når han oppdaget drapet, og fingeravtrykk er det naturlig at han har avsatt på sine mange besøk hos naboen, sier en kilde til Dagbladet.

63-åringen har i sin vitneforklaring til politiet fortalt om hvordan han fant sin nabo den 17. desember i fjor.

Han skal ha reagert på at rullegardinen var nede i huset til 82-åringen, og derfor ha gått for å se etter om alt var i orden.

Blodpøl

Da han kom til nabohuset skal hoveddøra ha vært låst, mens kjellerdøra sto åpen. På kjellergulvet fant han 82-åringen liggende i en blodpøl.

Politiadvokat Klepper mener at politiet kan knytte 63-åringen til drapet.

Etter det Dagbladet forstår mener politiet at det ikke er samsvar mellom 63-åringens vitneforklaringer og andre opplysninger politiet har innhentet. Blant annet skal det stå strid om 63-åringens bevegelser i naboens hus dagen han fant Bodal drept.
I går ettermiddag ble 63-åringen fengslet for to uker med brev- og besøkskontroll.

Falsk tilståelse?

Han kan bli avhørt i løpet av dagen. Det er advokat Mette Larsen fra advokat Harald Stabells kontor som skal bistå 63-åringen under avhør.

Den siktede har etter samråd med sin forsvarer Harald Stabell nektet å avgi forklaring uten at advokat er til stede.

Det er KRIPOS-førstebetjent Stian Elle som skal lede avhørene.

Elle fikk i fjor fram tilståelsen fra 20-åringen som er siktet for drapet på sin kusine Birgitte Tengs i Haugesund. Under rettsaken i Haugesund i fjor høst ble det rettet til dels massiv kritikk mot avhørsmetodene som Elle benyttet.
Ifølge 20-åringens forsvarer, Arvid Sjødin, skal KRIPOS-førstebetjenten ha fått 20-åringen til å tilstå en handling han ikke utførte.

Nå står Elle foran en ny stor oppgave. Etter det Dagbladet erfarer har politiet foreløpig ikke tekniske bevis som knytter 63-åringen til drapshandlingen.

<B>Ransaket av KRIPOS</B>
<B>RANSAKET:</B> Kriminalteknikere ransaket i går garasjen til den drapssiktede 63 år gamle naboen i Rakkestad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!