Blodappelsiner ble rødappelsiner

Da gikk salget i været.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hva har du mest lyst på - blodappelsiner eller røde appelsiner? Det er akkurat samme type appelsin, bare navnet er forskjellig. Men sistnevnte frister forbrukerne langt mer enn førstnevnte.

Da Bama endret navnet på blodappelsinen til rød appelsin, økte salget fra 150 000 kilo i året til 255 000.

- Vi skiftet navn på appelsinene i januar i fjor, fordi vi syntes det gamle hørtes litt unødvendig vemmelig ut, forteller Cathrine Skogland, produktsjef i Bama, til Dagbladet.no.

Nisjeprodukt

Bama står ifølge Avisa Nordland for halvparten av sitrussalget i Norge. De tar inn nærmere 19 000 tonn appelsiner i året. Røde appelsiner står for kun en liten del av salget.

- Røde appelsiner er et nisjeprodukt, men et nisjeprodukt som vokser. Vi har tatt noen grep for å øke salget. I tillegg til navneskiftet, har vi også pakket appelsinene i nett, med litt ekstra informasjon om produktet, forteller Skogland.

- Jeg tror grunnen til salgsøkningen er en kombinasjon av dette, og det at kunden ønsker et mer variert tilbud i butikkene.

Høysesong nå

APPELSINNAVN: Bama endret navnet på blodappelsinene og økte salget. For ordens skyld, dette er ordinære appelsiner. Blodappelsinene er litt rødere. Foto: Scanpix
APPELSINNAVN: Bama endret navnet på blodappelsinene og økte salget. For ordens skyld, dette er ordinære appelsiner. Blodappelsinene er litt rødere. Foto: Scanpix Vis mer

Bama importerer appelsinene fra Sicilia, hvor de også blir kalt røde appelsiner. I tillegg til det røde fruktkjøttet, smaker de litt syrligere enn de tradisjonelle, lyse appelsinene.

- De har en mer intens aroma. Men de blir søtere lenger ut i sesongen, sier Skogland.

Sesongen er relativt kort og varer fra januar til april.

DESSERT: Blodappelsin kan brukes til mye. Her med eggedosis.