Blodappelsiner ble rødappelsiner

Da gikk salget i været.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hva har du mest lyst på - blodappelsiner eller røde appelsiner? Det er akkurat samme type appelsin, bare navnet er forskjellig. Men sistnevnte frister forbrukerne langt mer enn førstnevnte.

Da Bama endret navnet på blodappelsinen til rød appelsin, økte salget fra 150 000 kilo i året til 255 000.

- Vi skiftet navn på appelsinene i januar i fjor, fordi vi syntes det gamle hørtes litt unødvendig vemmelig ut, forteller Cathrine Skogland, produktsjef i Bama, til Dagbladet.no.

Nisjeprodukt

Bama står ifølge Avisa Nordland for halvparten av sitrussalget i Norge. De tar inn nærmere 19 000 tonn appelsiner i året. Røde appelsiner står for kun en liten del av salget.

- Røde appelsiner er et nisjeprodukt, men et nisjeprodukt som vokser. Vi har tatt noen grep for å øke salget. I tillegg til navneskiftet, har vi også pakket appelsinene i nett, med litt ekstra informasjon om produktet, forteller Skogland.

- Jeg tror grunnen til salgsøkningen er en kombinasjon av dette, og det at kunden ønsker et mer variert tilbud i butikkene.

Høysesong nå

Bama importerer appelsinene fra Sicilia, hvor de også blir kalt røde appelsiner. I tillegg til det røde fruktkjøttet, smaker de litt syrligere enn de tradisjonelle, lyse appelsinene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer