Blodbad i Gaza

Gata var full av skolebarn da de israelske kamphelikoptrene åpnet ild i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Israelske militærstyrker har gått kraftig til angrep på palestinske opprørere i dag. Rett før klokka 08.30 gjennomførte de den førte aksjonen. Et kamphelikopter fyrte av en rakett mot et toetasjers hus i Shijaiyeh-distriktet. Minst seks personer ble skadd, blant dem to barn.

De første meldingene gikk ut på at israelerne prøvde å henrette Abdullah Shami, som er en sentral person i Islamsk Jihad. Seinere ble det klart at israelerne mener bygningen ble brukt av Hamas for å lage raketter.

Under tre timer seinere krevde de israelske angrepene sine første liv for dagen. To Apachehelikoptre fyrte av to raketter mot en hvit pickup som hadde stoppet ved et trafikklys ved en bensinstasjon.

Det var mange mennesker i gata, etter at en barnehage og en skole som ligger rett ved hadde nettopp sluppet ut barna. De to mennene i bilen ble drept under rakettangrepet. En palestiner som oppholdt seg i nærheten mistet også livet, mens tolv andre ble skadd. Fire skal ha fått alvorlige skader.

Bussjåfør Ahmed Sobeh kjørte bak bilen da den ble truffet.

- Plutselig kom det en stor flamme fra himmelen og traff bilen foran meg. Det var skolebarn i området som skulle krysse veien. En tenåring på fortauet var dekket av blod.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer