Blodbad i Kairo

Storstilt angrep mot islamistene fra Egypts sikkerhetsstyrker. Minst tusen drept, hevder Det Muslimske Brorskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det Muslimske Brorskapet hevder at minst tusen mennesker er drept i det omfattende angrepet fra sikkerhetsstyrkene mot de to leirene med demonstranter. Angrepet har lenge vært ventet.

Tallene er ikke bekreftet fra annet hold. Myndighetene sier på sin side at to soldater er skutt og drept under operasjonen og fire såret. Dette melder nyhetsbyråene NTB, Reuters og AFP.En journalist fra den britiske avisa The Independent, Alaistair Beach, har sendt ut et bilde som viser 42 omkomne i et feltsjukehus ved leiren Rabaa. En journalist fra al Jazeera telte 94 døde samme sted. Andre journalister i og ved den samme leiren melder om et «stort antall døde» og enda flere med store skader. Det pågår åpenbart et blodbad, men omfanget er ennå uklart.

Fotograf skutt - Mange blir drept nå. Det som foregår nå er en forbrytelse mot menneskeheten, sier en person identifisert som «Laila», et medlem av ei gruppe som støtter Mursi, til al Jazeera.

Den samme «Laila» påsto litt før klokka 14 norsk tid at antall drepte hadde steget til minst tusen mennesker.

Politihelikoptre sirklet i lufta da soldatene begynte å rydde den største leiren i Rabaa al-Adawiya i den nordøstlige delen av Kairo i morgentimene. Al Jazeera melder i formiddag om ild fra automat-gevær ved Rabaa. En av deres fjernsynsfotografer er skutt, men tilstanden til vedkommende er ikke avklart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer