Blodbad i Nord-Irland

BELFAST (NTB-Reuters): Minst 26 mennesker ble drept og over 100 til dels alvorlig såret da en bilbombe gikk av i den nordirske byen Omagh i ettermiddag. Attentatet er det verste i Nord-Irland noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er både kvinner, menn og barn blant de drepte. Tallet på døde kan stige ytterligere, situasjonen for flere av de sårede betegnes som svært kritisk.

Bombevarselet kom ca 15.30 norsk tid, og gikk ut på at en bombe var plassert ved rettsbygningen i byen. I virkeligheten var bomben plassert over 200 meter unna, midt i den travleste handlegaten dit folk var blitt foreløpig evakuert.

Litt senere på ettermiddagen skulle et karnevalsopptog passere i den samme gaten. Evakueringen pågikk fortsatt da bomben smalt 40 minutter etter at advarselen kom.

Fanget i ruinene

Bomben gikk av like ved Omaghs største kjøpesenter på ukas travleste handledag. Tre bygninger ble ødelagt, og redningsmannskaper kjempet i ettermiddag og kveld for å bringe ut mennesker som fremdeles var fanget i ruinene. Det hersket panikk da mange lette fortvilet etter venner og slektninger som var ute for å handle i området.

- Det ligger døde og sårede rundt oss, og det er blod overalt, beskriver et øyenvitne.

- Jeg tør ikke engang tenke på det endelige utfallet av dette, sier Ken Maginnis, parlamentsmedlem for Ulster Unionistparti.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer