Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blodbad i Pakistan

En bilbombe og en bombe festet til en motorsykkel forårsaket blodbad i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilbomben eksploderte i natt norsk tid på en samling for sunnimuslimer i byen Multan i det sentrale Pakistan.

Dr. Mohammed Tayyab ved byens sykehus Nishtar, sier de har mottatt 70 sårede i tillegg til de 34 likene. Sårede har også blitt fraktet til andre sykehus. Politiet melder om 38 døde og rundt 100 sårede, skriver nyhetsbyrået AP.

Bilbomben ble sprengt der ca 3000 mennesker hadde samlet seg utendørs i et boligområde for å minnes Maulana Azam Tariq, lederen for den fredløse Sipah-e-Sahaba-gruppa, som ble drept i utkanten av Islamabad i fjor. Minutter senere eksploderte også en bombe som var festet til en motorsykkel. Både bilen og motorsykkelen skal ha vært parkert i nærheten av samlingen.

- Det ser ut til å ha vært et terror-angrep av sekterisk art, men vi driver fortsatt etterforskning, sier Arshad Mohammed i politiet til AP.

En av lederne for Sipah-e-Sahaba sier det var radikale shia-muslimer som sto bak angrepet.

Pakistan, en av USAs medspillere i kampen mot terror, har opplevd en rekke terror-angrep og vold de siste årene. Nattens hendelse skjedde bare seks dager etter at en selvmordsbomber tok med seg 31 mennesker i døden under fredagsbønnen i en moské i Sialkot.

<B>PARKERTE KJØRETØY:</B> Politiet rydder vekk restene av bilen og motorsykkelen som inneholdt bombene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media