Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blodbad i Sats Elixia

Fusjonen mellom Sats og Elixia skal ha kostet 128 millioner kroner og mye irritasjon blant treningskjedenes kunder.

Bjørn Maaseide og Olav Thorstad: Mener Sats Elixia nå er rustet til kamp i et knallhardt treningsmarked. Foto: Jørgen Hyvang, Finansavisen.
Bjørn Maaseide og Olav Thorstad: Mener Sats Elixia nå er rustet til kamp i et knallhardt treningsmarked. Foto: Jørgen Hyvang, Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Likene må ha rent ut av garderobeskapene da Sats og Elixia slo seg sammen i fjor. Konsernsjef Olav Thorstad og Norgessjef Bjørn Maaseide sier til Finansavisen at fusjonen var en nødvendighet for å overleve i fremtiden, men den har kostet.

Mistet flere kunder - Vi har mistet kunder som har vært misfornøyd. Vi har rett og slett ikke levert varen. Det må vi erkjenne, sier Thorstad til Finansavisen. 

Det har vært store utfordringer med å få alle kundene over på samme IT-system, og det har blant annet gitt mye rot med fakturering. For en treningskjede som skal være prisledende og levere høy kvalitet, er det et dårlig tegn at 20.000 misfornøyde kunder har måttet vente på svar.

Enorme nedskrivinger Eierne av treningskjedene, norske Altor (51 prosent) og danske Tryghedsgruppen (49 prosent), har benyttet fusjonen til å rydde skikkelig i kriker og kroker. Ifølge Finansavisen er verdiene i konsernets morselskap, HFN Group AS, nedskrevet med 549 millioner kroner.

I tillegg til rene fusjonskostnader på 128 millioner kroner, har styret erkjent at goodwillen i selskapet var sterkt overvurdert. Sats Elixia Norge er alene nedskrevet med 200 millioner kroner.

Knallrødt Konsernregnskapet fra juni til nyttår ble gjort opp med 1,6 milliarder kroner i inntekter, 226 millioner i negativt driftsresultat og et årsresultat på minus 185 millioner kroner, skriver Finansavisen tirsdag.

I fjor omsatte Sats Elixia Norge for 1.406 millioner kroner, en nedgang på 61 millioner kroner fra året før. Resultatet endte på minus 21 millioner kroner før skatt. Nedgangen i omsetning kan blant annet tilskrives at de ble pålagt av Konkurransetilsynet å selge 11 treningsklubber.

Flere nyheter Gjeldsvekst på 5,7 prosent
Krona faller mot «alle» andre
- AKU-tall støtter rentekutt i september

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!