Blodbad på flyplass

Minst 12 mennesker er drept etter at De Tamilske Tigrene angrep Sri Lankas eneste internasjonale flyplass i dag morges. Flyplassen blir betegnet som en krigssone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 20 medlemmer av opprørsgeriljaen LTTE, De Tamilske Tigrene, stormet i morgentimene Sri Lankas viktigste flybase og eneste internasjonale flyplass. Der gikk de til angrep med rakettdrevne granater og håndvåpen i hva som kan karakteriseres som et selvmordsangrep. Heftig skuddveksling og tunge røykskyer fra bombeeksplosjoner veltet i ut fra flybasen som ligger 30 kilometer nord for hovedstaden Colombo.

Ødela fly

En talsmann for de militære opplyser at ni av de drepte er medlemmer av opprørsgeriljaen. De tre andre var flygere. I alt klarte angriperne å ødelegge tre sivile og seks militære fly. Disse skal ha vært tomme da opprørerne gikk til angrep.

Turister som nettopp hadde landet på Bandaranaike internasjonale flyplass har fortalt at de kom under kryssild da de sto ventet på fly. BBC melder at alle måtte fly for livet da skytingen begynte. Så langt er det ikke kommet meldinger om skadde.

Alle flyavganger til og fra flyplassen er innstilt og portforbud har blitt innført i området rundt flybasen.

Fredsprosess

Angrepet skjer på dagen som man anser som starten på den 18 år lange borgerkrigen i landet. Anti-tamilske opptøyer brøt ut 24. juli 1983. Minst 400 tamiler ble drept, som hevn for at tamilske opprørere drepte 13 regjeringssoldater nord i landet.

Den norsk-støttede fredsprosessen i landet har stått i stampe i flere måneder fordi regjeringen nekter å godta opprørernes krav om at forbudet mot LTTE løftes før forhandlingene starter.

Kilder: BBC og NTB

<B>RØYK:</B> Kraftig røyk veltet ut fra Sri Lankas eneste internasjonale flyplass i dag etter at De Tamilske Tigrene gikk til angrep.