Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blodbad

NEW YORK (Dagbladet): Kledd i lange, svarte frakker stormet to maskerte og tungt bevæpnede menn i går en videregående skole utenfor Denver i Colorado og skjøt vilt rundt seg inne på skolen. Drapsmenneneskal ha tatt sitt eget liv i biblioteket i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal være medelever som tilhører en såkalt «støvfrakkgjeng» som står bak ugjerningen. Dramatiske tv-bilder viste en blodig elev som veltet seg ut av et vindu i annen etasje på Columbine High School i Littleton mens redningsmannskaper sto under og tok imot.

Store grupper skrekkslagne elever stormet ut av et vindu i første etasje med armene over hodet mens tv-seerne hele tida visste at de to tungt bevæpnede mennene fremdeles befant seg inne i skolebygningen.

Den store skolen har 1800 elever, og både elever og ansatte gjemte seg i skap og lagerrom da skytingen begynte i skolens kafeteria og bibliotek.

Elever har fortalt at det finnes en liten asosial gruppe på åtte til ti personer som kler seg i svart og som de mener står bak skytingen.

Asosial gruppe

Gruppen kaller seg «Støvfrakkgjengen», men de svartkledde ungdommene har aldri tidligere vært borte i voldelige episoder på skolen. Tre av gjengen ble i går ettermiddag arrestert og skal være venner av pistolmennene.

Lang rekke

Skyteepisoden føyer seg inn i rekken av væpnede angrep i amerikanske skoler det siste året der til sammen 14 mennesker er drept og over 40 såret.

Mer enn 200 tungt bevæpnede politimenn jobbet på spreng for å lokalisere angriperne, mens hauger av skrekkslagne elever ble tatt vare på utenfor skolebygningen eller kjørt til sykehus.

En jente ble brakt til sykehus med ni skuddsår i brystet. Også tre gutter skal være meget hardt skadd.

Skudd i trappa

Skytingen startet ved 11.30-tida lokal tid, men først to timer seinere begynte politi å storme bygningen.

En av elevene, Kami Vest, ringte faren fra en mobiltelefon mens hun satt gjemt sammen med 30 andre elever.

- Vi hørte skudd. De bare kom gående ned trappene og begynte å skyte, sier eleven Kaley Boyle til den lokale tv-stasjonen KUSA-TV.

En annen student, Janine, forteller at de to svartkledde pistolmennene også kastet granater, og at hun tre elever bli skutt ned. Mange mente de svartkledde hadde automatvåpen.

Gjemte våpen

Columbine High School ligger i Littleton som er en middelklasseforstad til Denver med rundt 35 000 innbyggere. Nå føyer skolen seg inn i rekken av skoler som har skyteepisoder hvor elever har skutt medelever. Jonesboro i Arkansas og Springfield i Oregon er de mest kjente.

- Jeg gjemte meg i buskene. Jeg så mennene med våpen inne på skolen. De snek seg rundt, og jeg tror de var på jakt etter noen å drepe. De var kledt i svart og bar noe som så ut som automatvåpen, sa en elev til TV-stasjonen KUSA-TV.

- Jeg ba til Gud om at de ikke kommer ut bakveien. Jeg vet det var to eksplosjoner. Jeg går ut fra at de så etter noen, sa den skrekkslagne eleven.

<B>SJOKK:</B> Brooke Allison får trøst av sin mor Fran etter å ha kommet seg ut fra skolebygninger i Denver, der to unge menn begynte å skyte vilt rundt seg.
<B>UNNSLAPP:</B> Skoleelever som unnslapop skytedesperadoene, ble eskortert ut av politiet etter dramatiske timer inne i skolebygningen.
<B>BÅRET UT:</B> Skadde skoleelever lå innestengt i skolebygningen i flere timer før politiet fikk dem ut.