- Blødde ihjel i ambulansen

Med en livstruende skade på hovedpulsåre ble Akershus-mannen kjørt fra sykehus til sykehus, men avvist overalt. Sentralsykehuset i Akershus (SiA) hadde ifølge legene ikke kapasitet til å ta i mot mannen. Han døde i ambulansen. SiA-leger mener ledelsen er mer opptatt av å holde et trangt budsjett enn å hjelpe syke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Etter først å ha blitt avvist på grunn av manglende plass ved sitt eget sykehus, SiA på Lørenskog, ble den livstruende syke mannen sendt videre i ambulansen til to andre sykehus i Oslo-regionen, men møtte stengte dører der også. På vei tilbake til SiA i den samme ambulansen, døde han av skadene. Denne episoden er bare en av mange som viser at Sentralsykehuset i Akershus ikke klarer å tilby befolkningen i Akershus det de har krav på, sier seksjonsoverlege Arne R. Rosseland og overlege Tom Glomsaker ved gastroenterologisk seksjon på kirurgisk avdeling på SiA.

I følge overlege Glomsaker kunne mannens liv ha blitt reddet hvis SiA hadde hatt kapasitet til å undersøke mannen før de sendte ham videre til neste sykehus.

- Men sprengt kapasitet her på sykehuset førte til at mannen ble sendt videre og senere døde uten å få riktig behandling, sier Glomsaker til Dagbladet.

Nå advarer de to erfarne kirurgene befolkningen i Akershus mot å bli syke, og foreslår inntaksstopp på sykehuset til krisetiltak blir iverksatt.

Inntaksstopp

- Sentralsykehuset i Akershus befinner seg på sammenbruddets rand, og det blir ikke lenger drevet forsvarlig, sier Glomsaker og avslører at frustrasjonsnivået blant de ansatte er faretruende høyt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer