Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Blødde kraftig fra hodet

Flere kniver og slagvåpen funnet etter masseslagsmål ved kurdisk klubb i Oslo. Fire på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Masse blod på fortauet, veltede stoler og knuste vindusglass  i en bakgård vitner om dramaet på Grønland i Oslo i ettermiddag.

- Jeg hørte bråket og kom ut på gata, da kom det en mann på vei bort fra de andre. Han blødde kraftig fra hodet og holdt seg til såret. Han fikk hjelp av den første politipatruljen som kom,  de presset en bandasje mot skaden, forteller en butikkinnehaver like ved til Dagbladet.no.

Ifølge ham kan opp til 12 personer ha vært involvert i slåsskampen.

Ingen livstruende skadd

Det er foreløpig uklart hva som er bakgrunnen for volden som resulterte i at fire menn ble fraktet til Ullevål universitetssykehus og én til legevakt.

Ifølge sykehuset er en mann på 21 år og en på 23 blant de skadde.

- Ingen av de innlagte er livstruende skadd, opplyser politiets operasjonsleder, Britt Homb-Døviken til Dagbladet.no. 

Krimvakta var i kveld på åstedet og ,politiet jobber blant annet med å innhente opptak fra overvåkningskameraer på Grønland.


Masseslagsmål

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 14.15. 

MASSESLAGSMÅL: Krimvakta etterforsker i kveld det dramatiske knivslagsmålet som endte på gata her ved Grønlandsleiret 5. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
MASSESLAGSMÅL: Krimvakta etterforsker i kveld det dramatiske knivslagsmålet som endte på gata her ved Grønlandsleiret 5. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

- 8-10 menn kom ut av porten og slåss. De fortsatte slåssingen på gata, det hele pågikk i rundt fem minutter,  sier en restaurantinnehaver som så deler av draamaet, til Dagbladet.no
 

Politiet har beslaglagt flere kniver. De skadde raskt ble tatt hånd om og sendt til sykehus.

- Politipatruljen som rykket ut påtraff fire blodige personer på vei fra stedet. To ble funnet ved bussterminalen i Schweigårdsgate, og alle ble tatt hånd om og sendt rett til Ullevål universitetssykehus, forteller Homb-Døviken til Dagbladet.no.

Tilstanden på de fire som havnet på sykehus er foreløpig uklar. Mannen som ble sendt til legevakt fikk mindre kuttskader.

Liv og død

Den kurdiske klubben bar preg av kamp på liv og død.

- Det lå kniver og slagvåpen både inne i og utenfor bygget. Og det var blod både inne og ute. Vi vet ikke hva som har startet slagsmålet, og vi vet ikke personalia og nasjonalitet på de involverte ennå, sier operasjonslederen i politiet.

Det var mange vitner til hendelsen. Noen rapporterte å ha sett mulige gjerningsmenn løpe mot kjøpesenteret Grønland Basar.

- Mye bråk tidligere

image: - Blødde kraftig fra hodet

Ifølge en person i det kurdiske miljøet skal det ha vært minst én alvorlig knivepisode ved den aktuelle klubben tidligere, for rundt seks måneder siden.

- Såvidt jeg vet var det en slåsskamp med kniv der to var involvert, sier kurderen.

Dagbladet.no får opplyst at klubben har delt eierskap, og at det skal ha vært flere konflikter mellom de tre-fire eierne.

Naboer til klubben forteller at det generelt har vært «mye bråk» med personer tilknyttet stedet.

Dagbladet.no kommer med mer.

<B>SIKRET SPOR:</B> Store politistyrker leter i kveld etter blant annet en mann med t-skjorte i grønne kamuflasjefarger.
<B>- HOLDT SEG TIL HODET:</B> Et øyenvitne forteller til Dagbladet.no at en av de skadde blødde kraftig fra hodet, men fikk hjelp av den første politipatruljen som kom til stedet.
<B>BLODSPOR:</B> Ei glassrute ble knust og stoler veltet i basketaket i denne bakgården, der en klubb for kurdere holder til. Blod en rekke steder på fortauet vitner om at slåsskampen fortsatte på utsida.