Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blødde nesten ihjel

Men Øst-Timor-president José Ramos-Horta er på bedringens vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tilstanden til Øst-Timors president José Ramos-Horta er fortsatt alvorlig, men stabil. I natt ble han operert på nytt, melder nyhetsbyrået AP.

Han ble fløyet til sykehuset i Darwin  i Australia etter attentatforsøket mot ham i går morges. Legene på sykehuset sier de har funnet fragmenter av en kule i en av presidentens lunger. Biter av en annen kule er fortsatt i kroppen hans og skal fjernes senere.

- Tri kirurger arbeidet med de tre skuddskadene han fikk, sier direktør Len Notaras ved sykeshuset, ifølge AP.

Nyhetsbyrået melder at Ramos-Horta tapte mye blod etter hendelsen og hadde mest sannsynlig blitt drept dersom fredprisvinneren ikke hadde blitt tatt hånd om med en gang.

Les også: Ramos-Horta i kunstig koma

- De neste 36 til 48 timene blir avgjørende, men han vil ble helt bra dersom ikke uventede komplikasjoner som for eksempel infeksjoner vil inntreffe, sier direktøren, som legger til at presidenten trolig vil bli helt frisk igjen.

Det er innført unntakstilstand i Øst-Timor. Alle forsøk på demonstrasjoner blir effektivt satt en stopper for. Sikkerhetsstyrker og utenlandske soldater står parat for å ta seg av eventuelle opprør, som er ventet å komme.

HARDT SKADD: President José Ramos-Horta blir fraktet til sykeshus i Darwin, Australia, etter at han ble skutt i sitt hjem i går. Foto: MONICA NAPPER/AFP
HARDT SKADD: President José Ramos-Horta blir fraktet til sykeshus i Darwin, Australia, etter at han ble skutt i sitt hjem i går. Foto: MONICA NAPPER/AFP Vis mer
DÅRLIG TID: Dersom ikke presidenten hadde blitt lagt på operasjonsbordet så tidlig som han hadde, ville han blødd ihjel, tror legene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media