Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blodet flyter i Bagdad

En tilsynelatende ustoppelig serie av drap, attentat, bakholdsangrep og angrep mot amerikanske soldater tilhører nå dagens orden i Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 11 mennesker ble drept og mer enn 50 ble skadd da en kraftig bilbombe eksploderte utenfor Jordans ambassade i går.

Det er fortsatt motstridende meldinger om antall drepte og skadde.

En iraker ble drept og tre amerikanske soldater ble såret da irakiske geriljasoldater angrep et amerikansk militærkjøretøy i Bagdad, og ytterligere to amerikanske soldater ble drept, og en soldat såret, i en skyteepisode i al-Rashid-distriktet i Bagdad onsdag kveld.

I bombeattentatet mot den jordanske ambassaden opplyser jordansk politi at minst fire irakiske politimenn ble drept.

Biler på hustaket

Ifølge amerikanske militære kilder var det en lastebil fylt med sprengstoff som gikk i lufta.

Eksplosjonen var så kraftig at biler ble slengt opp på taket til en av nabobygningene. Kort etter eksplosjonen stormet et titall irakere bygningen, ødela inventar, rev det jordanske flagget i filler, og brente bilder av kong Abdullah, og hans far kong Hussein. Samtidig ropte de anti-jordanske slagord.Angrepet mot det amerikanske militærkjøretøyet førte til en kraftig skuddveksling da amerikanske styrker kom til unnsetning i den travle handlegata hvor angrepet fant sted.

Skuddrama

Amerikanerne beskjøt en toetasjersbygning hvor de mente angriperne befant seg, med maskingeværer og automatrifler.

Før de stormet bygningen, tillot amerikanerne 20 sivile som oppholdt seg i bygningen å komme ut med hendene i været.

Etter at de sivile var ute, gikk amerikanerne inn, og kort etter brøt det ut brann i bygningen.

En amerikansk soldat ble båret ut, og det er ikke kjent om noen av angriperne ble pågrepet eller drept.

Fire pågrepet

Under et raid i grålysningen i går pågrep amerikanerne fire personer som de hevder er mistenkt for å være ledere for de antiamerikanske aksjonene i Bagdad. Amerikanske militære kilder sier også at de dagen i forveien pågrep 18 personer som er lojale mot Saddam Hussein, samtidig som de beslagla store mengder våpen.

ANGREP: Bilbomben som gikk av ved den jordanske ambassaden drepte minst 11 mennesker i går. Kort etter eksplosjonen stormet et titall irakere bygningen.
BRANN: Minst en ble drept da amerikanske styrker åpnet ild etter et angrep på et militært kjøretøy i Bagdad i går.