Blodet flyter i Burma

Mens Aung San Suu Kyi tas imot på rød løper i Oslo.

STANS MASSAKRENE: Rohingyaer i Malaysia demonstrerer mot drap av muslimske rohingyaer i buddhistiske Burma. Foto: AP/Scanpix
STANS MASSAKRENE: Rohingyaer i Malaysia demonstrerer mot drap av muslimske rohingyaer i buddhistiske Burma. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 16.05 idag lander en av verdens store helter i Oslo. Aung San Suu Kyi skal imorgen holde Nobelforedraget som har vært utsatt i 21 år, fordi Burmas opposisjonsleder ikke har kunnet reise fra hjemlandet.

Bølge av blod Urolighetene i Burma startet etter at en buddhistisk kvinne ble gjengvoldtatt og drept for to uker siden. Menn fra den muslimske minoriteten rohingyaene skal ha stått bak forbrytelsen, og 3. juni tok en gruppe buddhister hevn da de stanset en buss med rohingyaer og drepte ti.

Etter det har en bølge av vold spredd seg i grenseområdet til Bangladesh. 29 mennesker skal være drept. 30 000 har flyktet fra sine landsbyer, og er nå i provisoriske leire uten mat og vann, og 2 500 hus skal være brent ned, ifølge statssekretær for Departementet for grenseområdene, Htein Lin, melder telegrambyrået Reuters.

Brukt som slaver Rohingyaene er muslimer som opprinnelig er fra Bangladesh. De har en årelang historie med undertrykkelse. Under militærdiktaturet som nå er under avvikling av president Thein Sin, har rohingyaene vært behandlet som slaver. For ti år siden flyktet en kvart million rohingyaer til Bangladesh. Det de rapporterte fra det lukkede landet til blant annet Amnesty International, var sjokkerende:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer