KOMMENTARER

Blodet før regimet faller

Tanken om å redde seg den som kan, brer seg i Syria.

Å RENSKE: På dette viset slåss regimet til president Bashar al-Assad mot sine egne innbyggere. Her ruller stridsvogner inn i bydelen al-Midan i Damaskus, som regjeringsstyrkene har gjenerobret fra opprørerne. Statlig fjernsyn sier myndighetene har «rensket» bydelen for «terrorister». Foto: AFP / LOUAI BESHARA
Å RENSKE: På dette viset slåss regimet til president Bashar al-Assad mot sine egne innbyggere. Her ruller stridsvogner inn i bydelen al-Midan i Damaskus, som regjeringsstyrkene har gjenerobret fra opprørerne. Statlig fjernsyn sier myndighetene har «rensket» bydelen for «terrorister». Foto: AFP / LOUAI BESHARA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Opprørerne har rettet et dødelig slag mot regimet i Syria. Om president Bashar al-Assad er ved sine fulle fem, kan han nå lese skrifta på veggen. Men opprørerne er ikke i stand til å felle ham med det første. Først må de forberede seg på en grusom hevn.

Med et smell mistet president Assad i går flere av regimets hjørnestolper og nesten hele «overkommandoen» i borgerkrigen mot opprørerne. Han leder et regime foran undergangen. Det kan bli en undergang i blod og ild. Regjeringsstyrkene og militsen Shabiha kommer trolig nå til å ta en grusom og blodig hevn over opprørerne. Mindre enn noen gang vil de vise nåde.

Regimet har vist seg ute av stand til å beskytte sine egne ledere og landets antatt mest sikre bygning, hovedkvarteret til sikkerhetstjenesten. Det er pinlig. Det blir jakt på syndebukker.

Men noen vil tenke på noe verre, på forræderi. Uansett hvem som sto bak angrepet og hvordan sprengstoffet kom dit inn, er det nærliggende å mistenke noen på innsida for å være medsammensvoren. Mistankene vil spre seg innad i regimet. Ingen tør stole på noen. Det blir jakt på forrædere på alle kanter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer